SRPSKI košarkaš Vladimir Štimac (35) na Twitteru je napisao kako djevojčici koju su djeca ismijavala u školi u Srbiji jer je Romkinja želi kupiti haljinu i cipele za maturalnu večer. Anonimna osoba na Twitteru je objavila priču prema kojoj su učenici neimenovane škole djevojčici donijeli bakrenu žicu kako bi je ismijavali jer je Romkinja.

U objavi stoji kako otac djevojčice radi kao vozač kamiona po Europi, dok majka ima cvjećarnu. “Nitko ne želi s njom na maturalnu večer. Tako svi sudjeluj u nasilju. Je li ovo Srbija koju želimo”, stoji u objavi na Twitteru, na stranici Istorija&gastronomija.

“Sram vas može biti. 

Srpska turbofolk pjevačica Seka Aleksić reagirala je na objavu te napisala: “Evo, ja ću s njom na maturu. Gdje je ta djevojčica.” Ubrzo se javio i srpski košarkaš Vladimir Štimac. “Vidio sam da Seka Aleksić želi ići na maturu s djevojčicom koja je bezdušno ponižena. Sram vas može biti.

Evo, ja ću joj kupiti haljinu i cipele za maturu. Molim vas, javite broj. Oprostite što je ovo javno, ali jednostavno me priča pogodila u srce. Molim vas još jednom, pomozite mi pronaći kontakt obitelji kako bismo joj sve uljepšali. Ne mislim da ljudi ne mogu kupiti, daleko od toga. Unaprijed hvala”, napisao je Štimac.

Štimac je profesionalnu karijeru započeo 2004. godine. Nastupao je za Žalgiris, Crvenu zvezdu, Ventspils, Nymburk, Olin Edirne, Banvit, Malagu, Bayern, Estudiantes, Bešiktaš, Anadolu Efes, Fenerbahče, Qingdao Eaglese, Bahcesehir Koleji i Ningbo Rocketse. Danas je član Istanbula.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.