Prošlog tjedna preminuo je južnoafrički boksač SimisoButhelezi (24), koji je bio u komi nakon što mu je pozlilo prošlog vikenda u borbi za WBF-ov naslov prvaka lake kategorije u kojoj se borio protiv Siphesihlea Mntungwe.

Buthelezi je u jednom trenutku tog meča bio potpuno dezorijentiran te je zamahivao u prazan prostor. Nakon meča je hitno prebačen u bolnicu i liječnici su pokušavali spasiti njegov život, no nažalost nisu uspjeli, preminuo je od posljedica ozljede mozga.

Nakon što je Buthelezi preminuo, Siphesihle Mntungwe prolazi kroz jako teško razdoblje. Primio je poruke u kojima mu se prijeti smrću i tako je loše da razmišlja o samoubojstvu.

“Primio sam puno kritika i uvreda na društvenim mrežama kada je Simiso završio u bolnici, a kada je preminuo to je otišlo na još višu razinu. Ne mogu to više trpjeti, preostala mi je još samo jedna stvar, ubit ću se”, izjavio je Siphesihle u šokantnoj ispovijesti za Sowetan LIVE.

“Nisam ja ubio Simisoa, borili smo se u boksačkom meču, ali nije bilo na život ili smrt. Sve što sam htio je osvojiti naslov koji bi mogao promijeniti moj život i život moje obitelji”, poručio je.

Mmeli Mkhize, Mntungwin trener, je rekao da je pritisak na boksača bio tako velik da nije mogao otići na Buthelezijev pogreb i izraziti sućut njegovoj obitelji. Zatražio je profesionalnu pomoć za svog boksača kako bi mu pomogao da izađe iz depresije i prestane razmišljati o samoubojstvu.

Što je uzrok smrti?

Južnoafrički boksački savez najavio je otvaranje istrage o meču, pogotovo zbog toga što je Buthelezijev trener izjavio da je on bio savršenog zdravlja prije meča.

“Liječnici kažu da bi na mozgu mogao imati ugrušak koji je uzrokovao udarac u glavu, ali nisam vidio da je primio ozbiljne udarce tijekom borbe. Mislim da je postojalo nešto zlokobno. Nisam nikad prije ništa slično vidio”, izjavio je Buthelezijev trener odmah nakon borbe.

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.