KOŠARKAŠKA reprezentacija Hrvatske ubrzo se nakon pobjede u Poljskoj vratila treninzima u Opatiji kako bi što spremnija dočekala nove službene utakmice. U nedjelju s početkom u 20 sati, u Sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji igra se i druga pretkvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo 2025., protivnik je Švicarska, a izbornik Damir Mulaomerović i reprezentativac Toni Perković najavili su utakmicu.

“Roster je isti, mi smo i ranije odredili 12 igrača za obje pretkvalifikacijske utakmice i EuroBasket kako bi što bolje uigrali ekipu. Prvi dio, Poljsku, smo odradili na najbolji mogući način, pobjedom”, rekao je Mulaomerović u uvodu pa dodao:

“Očekuje nas utakmica protiv Švicarske koja je pobijedila Austriju i smatram da je sutrašnja utakmica jako bitna, prije svega u energetskom pristupu kojeg ćemo prikazati. Ako netko misli da je Švicarska loša ekipa – svjesni smo da takvih danas više nema.”

Mulaomerović: Kvalitetniji smo

“No, ako smo pravi, kao što smo bili u drugom poluvremenu protiv Poljske, naravno da smo kvalitetnija ekipa i trebamo to sutra pokazati. Apelirao sam na igrače da nema opuštanja, ovo je posljednja utakmica pred Europsko prvenstvo. Najvažniji su angažiranost, ozbiljnost i maksimalan pristup pred utakmicu.”

Posljednja je ovo domaća utakmica u ljetnom ciklusu priprema, koliko je važna domaća podrška navijača Toniju Perkoviću?

“Naravno da nam je to vrlo važno. Igrali smo prije mjesec i po dana službenu utakmicu u Rijeci gdje je bila fantastična atmosfera. Nadam se da će nas navijači podržati i ovaj put jer je uz njih lakše igrati. Neopisiv je osjećaj igrati pred domaćom publikom za svoju državu. Čeka teška utakmica, ali sve je na nama jer smatram da ipak imamo kvalitetu više od njih. Samo to moramo pokazati na terenu.”

Perković: Imam najbolje mentore

Toni Perković je bio dio U20 reprezentacije koja je osvojila srebro na Europskom prvenstvu 2018. godine, no na velikom EuroBasketu je debitant. Je li spreman?

“Nadam se da jesam, da, to mi je prvo veliko natjecanje za seniorsku reprezentaciju. Uzbuđen sam, još realno nisam ni svjestan što me čeka, ali imam, po meni, najbolje moguće mentore, od Simona, do Bogdanovića, Šarića, Hezonje… koji će sigurno biti tu što god bude trebalo”, zaključio je.

Utakmica Hrvatska – Švicarska na rasporedu je u nedjelju u 20 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.