CENTAR Phoenix Sunsa Deandre Ayton (23) potpisao je tzv. offer sheet s Indiana Pacersima u vrijednosti od 133 milijuna dolara za četiri godine. Ta plaća mu je sada zagarantirana, ali to i dalje ne znači da će postati novi košarkaš Pacersa jer je bio ograničeni slobodni igrač. Dakle, Phoenix ima pravo izjednačiti ponudu te ga tako zadržati.

U svakom slučaju, Ayton je potpisao najveći ugovor ovakve vrste u povijesti NBA lige. Nitko još nije ponudio 133 milijuna za ograničenog slobodnog igrača – dosadašnji rekord držali su Brooklyn Netsi, koji su za Otta Portera Jr.-a davali 107 milijuna 2017. godine, a Washington Wizardsi su to izjednačili.

Očekuje se da će Sunsi izjednačiti ponudu

Budućnost Aytona u Phoenixu već neko je vrijeme neizvjesna i cijelo se ljeto nagađa da bi ga Sunsi mogli razmijeniti. Ipak, najpoznatiji NBA insajder Adrian Wojnarowski javlja da Phoenix nije pregovarao s Pacersima oko mogućeg tradea za Aytona te da će vrlo vjerojatno izjednačiti ponudu i zadržati ga.

Sunsi odluku moraju donijeti u idućih 48 sati, a ako zadrže centra s Bahama, do 15. siječnja ga ne mogu razmijeniti ni u jedan klub. Isto tako, u Indianu ga ne bi smjeli razmijeniti cijelu godinu, a treba napomenuti da bi Ayton u periodu od godine dana imao pravo veta na svaki trade.

Podsjetimo, Deandre Ayton bio je prvi izbor na draftu 2018. godine, kada su između ostalih odabrani i Luka Dončić te Trae Young. U četiri sezone s Phoenix Sunsima na prosjecima je od 16.3 poena i 10.5 skokova po utakmici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.