MICHAEL JORDAN ohladio se od planova da proda većinski udio u Charlotte Hornetsima koji drži od 2010. godine. Najveći košarkaš svih vremena želio je zaraditi na imovini koju je tada platio 275 milijuna dolara, a sada vrijedi 1.7 milijardi. Ali vrijedila bi puno više da je imao još malo više sreće na lutriji za draft.

Na ovogodišnjem NBA draftu prvi će izbor biti preko 220 cm visoki Francuz Victor Wembanyama, najiščekivaniji košarkaš u NBA ligi još od LeBrona Jamesa prije 20 godina. Prema procjenama ESPN-a, vrijednost Hornetsa skočila bi za pola milijarde dolara, na 2.2 milijarde, da je baš njima pripao prvi pick i pravo da ga odaberu.

No prvi pick dobili su San Antonio Spursi, ali Hornetsi su se morali zadovoljiti drugim, iako njime ne mogu dobiti igrača koji samim dolaskom može potpuno preporoditi franšizu. Iako bi sa sportske strane bilo logičnije da ga dovođenje Wembanyame ponuka da ostane i krene u najuspješniju eru u povijesti kluba, s financijske je pametnije sačekati da vrijednost naraste prirodnim putem.

Čekao rezultate lutrije da vidi što dalje

Jordan već neko vrijeme pregovara s manjinskim vlasnikom Gabeom Plotkinom i manjinskim vlasnikom Atlanta Hawksa Rickom Schnallom da im proda veći dio svog vlasničkog udjela te ostane u klubu kao manjinski vlasnik. “Jordan je iščekivao mogućnost da dobije prvi izbor drafta prije nego što odluči hoće li nastaviti s prodajom kluba”, piše ESPN.

Hornetsima je dobivanje drugog picka samo donijelo glavobolju jer je drugi najveći raspoloživi talent razigravač Scoot Henderson, koji se po karakteristikama nikako ne bi trebao slagati s njihovim najboljim igračem LaMelom Ballom. Zato razmatraju mogućnost da izaberu nekog drugog, poput krilnog igrača Brandona Millera, ili razmijene pick koji bi drugima bio puno korisniji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.