CHRISTOPHE GALTIER (55) postat će novi trener Paris Saint-Germaina, javlja L’Equipe. Parižani su s francuskim stručnjakom dogovorili dvogodišnji ugovor s mogućnošću produljenja za još jednu godinu, a još traju pregovori oko odštete koju će PSG isplatiti Galtierovom sadašnjem klubu, Nici.

Također, Mauricio Pochettino službeno je i dalje trener pariškog kluba. Još uvijek nije dobio otkaz jer nije postignut dogovor o iznosu Pochettinove otpremnine, kao i otpremnine njegovih suradnika. Ipak, L’Equipe ističe da će se to vjerojatno dogoditi do kraja tjedna.

L’Equipe: Galtier će zarađivati manje od Pochettina

L’Equipe piše i da će Galtier sa sobom u Pariz dovesti i pomoćnike Thierryja Oleksiaka te Joaoa Sacramenta, kao i dva kondicijska trenera te čovjeka zaduženog za videoanalize. Nije poznato koliko će točno Galtier zarađivati u PSG-u, ali Francuzi pišu da će mu plaća biti manja od Pochettinove.

Galtier je tijekom igračke karijere 164 puta nastupio u Ligue 1 te 33 puta u Ligue 2. Trenersku je karijeru započeo 2009. u Saint-Etienneu, gdje se zadržao sve do 2017. godine. Zatim je proveo četiri godine u Lilleu i ondje senzacionalno osvojio naslov francuskog prvaka pretprošle sezone. Prošlu sezonu proveo je u Nici. Triput je proglašavan najboljim trenerom Ligue 1 (2013., 2019. i 2021.).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.