LEONARDO BONUCCI objavio je da će po završetku tekuće sezone završiti profesionalnu nogometnu karijeru. Istaknuo je i da se nada da će prije umirovljenja uspjeti osvojiti Europa ligu u kojoj je Juventus stigao do polufinala. Sutra je na rasporedu uzvrat protiv Seville u Španjolskoj, prva utakmica je završila 1:1.

“Kad prestanem igrati sljedeće godine, bit će to kraj defenzivne ere”, rekao je 36-godišnji stoper Juventusa za klupski YouTube kanal. Referirao se Bonucci na činjenicu da je to onda kraj slavne Juventusove obrane koju su činili Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli i on, a na vratima je bio Gianluigi Buffon.

Bonucci je debitirao u profesionalnom nogometu 2006. kao igrač Intera, a do Juventusa je došao preko Trevisa, Pise, Genoe i Barija. Igrao je za Juve od 2010. godine do danas, uz iznimku sezone 2017./2018. koju je proveo u Milanu. Za Italiju je sakupio čak 120 nastupa i postigao osam golova.

Osvojio je osam naslova talijanskog prvaka, četiri kupa Italije, a ima i naslov europskog prvaka s Italijom iz 2020. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.