JEDAN od najboljih i najtrofejnijih jugoslavenskih košarkaša svih vremena, čuveni playmaker Zoran Slavnić (72), pao je u svojoj kupaonici u stanu u Beogradu i slomio kuk. Slavnić se osjeća dobro i smješten je Ortopedskoj bolnici na Banjici.

“Da, točno je, slomio sam kuk i na Banjici sam. Imao sam nedavno jednu operaciju kuka i 15 dana poslije nje sam pao u kupatilu. Spustilo mi se stopalo. Nemam bolove, ali ne osjećam desno stopalo”, rekao je slavni Moka.

Zoran Moka Slavnić bio je jedan od najvažnijih kotačića prve zlatne generacije jugoslavenske košarke koja je u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća uzela sve. Bila je to generacija Kreše Ćosića, Mirze Delibašića, Dragana Kićanovića, Dražena Dalipagića i ostalih legendi. Kao igrač Slavnić je bio tri puta bio prvak Europe, a po jednom olimpijski i svjetski prvak.

Kao trener u Šibeniku otkrio je Dražena Petrovića i kao klinca ga je gurnuo u prvi sastav, a slično je napravio u Jugoplastici s Kukočem i Rađom. Jugoplastiku je preuzeo 1985. i golobradim Splićanima dao prvu pravu šansu u tada drugoj najjačoj ligi svijeta. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.