IGOR ŠTIMAC ostvario je povijesni uspjeh s indijskom reprezentacijom i vrlo uvjerljivo je doveo do drugog uzastopnog plasmana na Azijski kup, što nacionalna selekcija druge najmnogoljudnije države svijeta još nikad nije uspjela. Ipak, njegova je budućnost neizvjesna jer mu ugovor s Indijom istječe u rujnu, a još nije produljen. Štimac je, pak, istaknuo uvjete pod kojima će potpisati novi ugovor.

Iako je nerijetko bio pod kritikama indijske javnosti, situacija se sada promijenila. Veliku podršku Štimac ima i od svojih igrača, a to je potvrdio i najiskusniji među njima, Sunil Chhetri (37). Chhetri je kapetan indijske reprezentacije, a ujedno i igrač s najviše nastupa (129) i golova (84) u njenoj povijesti. 

Chhetri biranim riječima govorio o Štimcu

“Štimac je jedan od najboljih trenera za koje sam igrao. Ekipa se osjeća vrlo ugodno s njim. Jako je pristupačan, razgovara sa svima, prema svima se odnosi dobro. Veoma je topao čovjek. Igrao je na vrhunskom nivou pa razumije psihu igrača. Razumije svlačionicu, jako dobro zna što treba reći, a što ne treba. Zna kako ohrabriti igrače… jako je dobar u tome”, rekao je Chhetri.

Spomenimo da se Chhetri ovaj mjesec izjednačio s Ferencom Puškašom na petom mjestu svjetske ljestvice po broju golova za reprezentaciju. Ljestvicu predvodi Cristiano Ronaldo sa 117 golova za Portugal, a ispred Chhetrija još su samo Ali Daei (Iran, 109 golova), Mokhtar Dahari (Malezija, 89) i Leo Messi (Argentina, 86).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.