ODAVNO je poznata želja LeBrona Jamesa da u NBA ligi zaigra sa svojim sinom LeBronom Jr., poznatijim kao Bronny. To bi se u teoriji moglo dogoditi za dvije godine, ali četverostruki prvak i MVP sad je natuknuo da bi mogao pričekati i mlađeg sina Brycea, kojem je sada 15 godina.

Prema aktualnim pravilima NBA lige, igrači mogu na draft tek godinu dana nakon što završe srednju školu, odnosno moraju barem jednu sezonu provesti na sveučilištu, Razvojnoj ligi ili u nekoj drugoj zemlji. Budući da Bryce tek treba krenuti u srednju školu, u NBA može najranije 2027. godine. LeBron će tada imati 42.

“Ni nebo nije granica”

U intervjuu za Sports Illustrated James je govorio o LA Lakersima i NBA tržištu te rekao da će pratiti koji klub dobiva izbore na draftu u sljedećim godinama, sve do 2027. Novinar ga je tada upitao znači li to da će čekati i Brycea.

“Osjećam se kao da mogu igrati još poprilično dugo. Sve ovisi  o mom tijelu, i što je još važnije, mom umu. Ako mi um ostane svjež i motiviran, onda ni nebo nije granica, mogu ići i dalje od toga. Ali vidjet ćemo”, rekao je James.

LeBron je nedavno potpisao novi dvogodišnji ugovor s Lakersima koji mu omogućuje da postane slobodan igrač na ljeto 2024. te se pridruži Bronnyju ako ga draftira neki drugi klub. Naravno, nema garancija da će Bronny uopće biti dovoljno dobar za NBA, ali netko bi ga mogao draftirati samo kako bi primamio najboljeg igrača 21. stoljeća.

Iduće sezone postaje najbolji strijelac svih vremena

Jamesu će sljedeća sezona biti jubilarna 20. u karijeri, a ne bude li imao ozbiljnih problema s ozljedama, tijekom nje će srušiti rekord Kareema Abdul-Jabbara i postati najbolji strijelac u povijesti NBA lige. Nedostaje mu još 1325 poena da sustigne Kareemovih 38.387. Prošle sezone u prosjeku je postizao 30.3 poena, čime bi bio drugi strijelac lige iza Joela Embiida da nije propustio gotovo trećinu utakmica.

Dočeka li Bronnyja u ligi, LeBron će srušiti i rekord po broju odigranih sezona, koji sada drži Vince Carter s 22. No još bi mu puno trebalo da postane najstariji igrač u povijesti lige. Čak i ako se ne računa Nat Hickey, koji je 1948. zaigrao kao 45-godišnjak, daleko od njega nije Kevin Willis, koji je posljednju utakmicu 2007. godine odigrao s 44 godine i 224 dana. Da bi prestigao i njega, LeBron bi morao ne samo dočekati Brycea u ligi 2027., nego odigrati još tri sezone nakon toga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.