KYRIE IRVING sve je bliže ponovnom ujedinjenju s LeBronom Jamesom, kojeg je napustio 2017. kako bi izašao iz njegove sjene i imao svoju momčad. U proteklih pet godina Irving nije rezultatski napravio ništa vrijedno pažnje, samo je potezao kontroverze osobnim odlukama i često bizarnim ponašanjem te si poprilično uništio reputaciju.

Lakersi su, čini se, jedina momčad koja nije odustala od Irvinga i vjeruju da će suradnja s Jamesom ponovno izvući najbolje iz njega. Prvo im je propao plan da ga dovedu kao slobodnog igrača, a sad s Brooklyn Netsima intenzivno pregovaraju o razmjeni u čijem je središtu Russell Westbrook.

Američki mediji javljaju kako postoji obostrani optimizam da će doći do dogovora, ali treba usuglasiti tko i što će još sudjelovati u trejdu. S obzirom na to da će Westbrook u idućoj sezoni zaraditi desetak milijuna dolara više od Irvinga, Netsi trebaju Lakersima poslati još barem jednog igrača.

Netsi bi poslali Harrisa, Lakersi žele mlađeg Curryja

Netsi za sada inzistiraju da to bude Joe Harris, koji se oporavlja od operacije gležnja i ima još dvije godine ugovora, u kojima treba zaraditi 38.6 milijuna. Lakersi ne žele Harrisa, nego Setha Curryja, koji ima još jednu godinu ugovora na 8.5 milijuna i njegova bi plaća bolje odgovarala pravilima salary capa.

U slučaju da Harris ode u Lakerse, oni bi morali Brooklynu poslati još jednog jeftinijeg igrača. Pregovori su zasad u početnoj fazi, a još treba i dogovoriti koji bi budući izbori drafta promijenili vlasnike u ovoj blockbuster razmjeni.

Irving je tražio dugogodišnje produljenje ugovora s Netsima, koji se nisu željeli vezati za njega na više od dvije godine. Irving je tada namjeravao otići kao slobodan igrač, ali zainteresirani su bili samo Lakersi, koji mu nisu mogli ponuditi više od nepunih šest milijuna. Zato je Irving aktivirao opciju za iduću sezonu od 36.5 milijuna dolara i sada iščekuje trejd.

Kamo će Durant?

Očito iziritiran cijelom situacijom, odlazak je zatražio i Kevin Durant, ali njegova je situacija znatno drukčija od Irvingove. Iako ima još čak četiri godine ugovora i Netsi zaista ne moraju žuriti s trejdom, poštuju sve što je napravio za klub kroz protekle tri sezone te će mu ispuniti želju o odlasku, ali vjerojatno ne i o odredištu.

Durant je istaknuo da bi želio prijeći u Miami ili Phoenix, što jedni povezuju s činjenicom da su to bili prvi nositelji Istoka i Zapada u ovogodišnjem doigravanju, a drugi jednostavno s toplom klimom. U obzir za trejd dolaze samo klubovi koji bi i nakon razmjene zadržali dovoljno kvalitetnih igrača da mogu biti ozbiljan kandidat za titulu. Uz navedene dvije momčadi stoga je u igri praktički još samo Toronto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.