JEDAN od razloga za ovoljetni kaos u Brooklyn Netsima mogli bi biti nerazumni zahtjevi Kyrieja Irvinga u pregovorima o novom ugovoru. Netsi mu naposljetku nisu dali dugogodišnji ugovor koji je tražio, pa je aktivirao opciju jednogodišnjeg produljenja starog ugovora te će iduće godine biti slobodan igrač.

Ric Bucher, novinar Fox Sportsa, u svom podcastu On The Ball govorio je o situaciji s Kevinom Durantom i odlučnosti vlasnika Joea Tsaija da ne prihvati njegov ultimatum o otkazu treneru Steveu Nashu i generalnom menadžeru Seanu Marksu, pa se nadovezao na pregovore s Irvingom.

Irving je htio povlastice bez presedana

“Joe Tsai već je pokazao da tvrdo pregovara jer maksimalno produljenje za Kyrieja nije dolazilo u obzir. To je možda i Kyriejevo djelo. Rečeno mi je da je želio da mu se u novom ugovoru garantira da neće igrati više od 60 (od 82) utakmica po sezoni i da neće morati igrati dva dana zaredom jer smatra da je to nehumano”, rekao je Bucher.

Irving je prošle sezone odigrao samo 29 utakmica jer nije cijepljen protiv covida, a u prethodne dvije sezone nastupio je ukupno 74 puta zbog ozljeda te nerijetkih izostanaka iz osobnih razloga.

Okidač za Durantov zahtjev za trejdom

Vjeruje se da je jedan od razloga zašto je Durant zatražio odlazak baš to što klub nije dao novi ugovor njegovu velikom prijatelju Irvingu, zbog kojeg je i došao u Netse. Oni su ga spremni trejdati samo ako zauzvrat dobiju više nego Utah u razmjeni Rudyja Goberta, što je cijena koju nitko ne želi platiti.

Dok netko ne omekša, Durant mora ostati u Netsima jer ima još četiri godine ugovora, ali očekuje se da će mu, ne predomisli li se superstar u međuvremenu, Netsi udovoljiti nakon početka sezone, kad se odnosi snaga i stavovi drugih klubova promijene.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.