HRVATSKA je saznala protivnike u pretkvalifikacijama za Eurobasket 2025., koje počinju idućeg mjeseca. Hrvatska te “kvalifikacije za kvalifikacije” mora igrati nakon nedavnog debakla u kvalifikacijama za SP. Sada put do EP-a, na kojem je nastupila svaki put od osamostaljenja, Hrvatska traži duljim i težim putem – pretkvalifikacijama kojima traži prave kvalifikacije.

Hrvatska je tako nisko pala da igra kvalifikacije za kvalifikacije

Sada je saznala protivnike u natjecanju koje počinje malo prije ovogodišnjeg Eurobasketa, na kojem igra u skupini u Italiji. Hrvatska je u pretkvalifikacijama izvukla najtežu skupinu u kojoj su još Poljska, Austrija i Švicarska. Mora dakle igrati protiv Poljske, koja je na prošlom SP-u došla do četvrtfinala. Putem do prvenstva pobijedila je Hrvatsku tako da je to najteži protivnik iz prvog pota, u kojem su bili još Sjeverna Makedonija, Slovačka, Portugal i Bugarska.

Dobila je Hrvatska najteže suparnike i iz preostala dva pota. Iz drugog je izvukla Austriju, kojoj je glavna zvijezda Jakobom Pöltl, centar San Antonija. Iz ovog šešira bi svakako bolji protivnici bili Rumunjska i Danska.

Najteži suparnici iz svakog pota i mogućnost još jednog kruga kvalifikacija

Treći pot Hrvatskoj je donio Švicarsku. Norveška i Cipar bili bi bolji izbor, posebno Cipar koji kvalifikacije igra tek formalno zato što je domaćin Eura 2025. Prve dvije utakmice Hrvatska će igrati krajem kolovoza, ali za sada se još ne zna protiv koga i gdje. Zatim igra dvije utakmice u studenom te dvije u veljači iduće godine. U kvalifikacije za EP izravno idu pobjednici skupina.

Ostale reprezentacije igraju treću rundu pretkvalifikacija. Tamo čekaju Kosovo, Irska, Luksemburg i Albanija. U toj fazi su također tri skupine s po četiri momčadi, a pobjednici skupina izborit će kvalifikacije za EP 2025. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.