AUSTRALSKI košarkaš Isaac Humphries objavio je na svom profilu na Twitteru trenutak u kojem je okupio suigrače iz Melbourne Uniteda i priznao im da je homoseksualac. U emotivnom govoru istaknuo je da je to vjerojatno najteže što je napravio u životu, priznao da je prolazio kroz mračno razdoblje i istaknuo da ne želi skrivati tko je i što je.

“Prije nekoliko godina upao sam u mračan i usamljen prostor, nisam mogao biti to što jesam. Namjeravao sam si oduzeti život. Glavni razlog za to je moja borba sa seksualnošću, s priznanjem da sam gej. Mrzio sam to kod sebe i gadio sam se samom sebi. Mislio sam ne mogu biti takav u košarkaškom okruženju”, rekao je.

“Ne želim skrivati tko sam. Odlučio sam da ću ako se priključujem nekom timu, sve javno priznati, tako da ljudi znaju da se može živjeti i bez skrivanja samo zato što si sportaš. Imamo dužnost biti uzor drugima, mnogo je onih koji ne znaju kako živjeti. Znam kako im je i želim ih predstavljati. Možeš biti gej i sjajan košarkaš. Želim biti ono što jesam”, dodao je i rasplakao se.

Kraj njegovog govora suigrači su dočekali pljeskom. Svaki od njih ustao je i zagrlio ga. Prije no što je potpisao za Melbourne United, Humphries je igrao za niz klubova, među kojima je i FMP. Pokušao je izboriti i svoje mjesto u NBA ligi, u kojoj je kratko nastupao za Atlanta Hawkse.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.