DRES legendarnog američkog košarkaša Michaela Jordana iz prve utakmice finala NBA lige 1998. prodan je za 10.1 milijun dolara na aukciji u četvrtak, što ga čini najskupljim sportskim komadom nošenim na nekoj utakmici u povijesti.

Prethodni rekord postavljen je ranije ove godine, kada je dres argentinskog nogometnog majstora Diega Maradone u kojem je postigao pogodak “Božjom rukom” prodan za 9.3 milijuna dolara. “U tjednima otkako smo najavili aukciju, osjetilo se uzbuđenje ne samo ljubitelja sporta već i kolekcionara koji su željni posjedovati rijedak komad povijesti”, rekao je Brahm Wachter, Sotheby’sov voditelj Streetweara i modernog kolekcionarstva.

“Još jednom, današnji rekordni rezultat učvršćuje Michaela Jordana kao neospornog G.O.A.T.-a, dokazujući da su njegovo ime i neusporediva ostavština jednako relevantni kao što su bili prije gotovo 25 godina”, dodao je.

Očekivalo se da će Jordanov dres postići cijenu od 3 do 5 milijuna dolara, no iznos je nadmašio sva očekivanja. Chicago Bullsi su u finalu NBA lige 1998. godine predvođeni Jordanom pobijedili Utah Jazz s 4:2, osvojivši šesti naslov prvaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.