PRVOG danom srpnja potvrđeno je da će Nikola Jokić potpisati produljenje ugovora s Denver Nuggetsima, a dogovorenim iznosom koji ta franšiza mora platiti ujedno i postati rekorder NBA lige po vrijednosti ugovora u njenoj povijesti.

Za dodatnih pet godina suradnje s dvostrukim i aktualnim najkorisnijim igračem lige Denver će morati platiti 270 milijuna dolara, pisali su američki mediji. U petak je sve postalo službeno, dokazao je fotografijom na Instagramu Jokićev agent Miško Ražnatović.

Na njoj se vidi kako je najbolji košarkaš današnjice u društvu svog agenta, odjeven u crnu potkošulju i s crvenom šiltericom na glavi, u svom stilu, opušteno, stavio potpis na ugovor kakav dosad u košarci nije viđen.  

Posljednja godina je najunosnija

Podsjetimo, produljenje ugovora s novim, financijski boljim uvjetima za Jokića započinje sa sezonom 2023./24., a srpski centar dogovorio je ostanak u Denveru do kraja sezone 2027./28. U posljednjoj sezoni imat će pravo sam odlučiti želi li ostati među Nuggetsima uz zajamčena 63.3 milijuna dolara.

Posljednja godina tog ugovora ujedno je i najunosnija za Jokića, kojem plaća od prve godine aktivacije ugovora, kada će dobiti 46.55 milijuna dolara za sezonu, raste osam posto godišnje. Bude li mijenjan prije isteka ugovora, imat će pravo na određen postotak koji se obračunava prema trajanju ugovora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.