JA MORANT nakon višetjednog svojevrsnog izgona vratit će se na NBA parkete 20. ožujka na utakmici njegovih Memphis Grizzliesa i Dallas Mavericksa nakon što odradi suspenziju od osam utakmica koju mu je NBA odredila zbog mahanja pištoljem u prijenosu uživo iz noćnog kluba u Coloradu.

Kazna nije veća jer NBA tijekom istrage nije zaključila da sporno oružje pripada Morantu niti da ga je unio u klupski avion, što bi potegnulo puno ozbiljniju kaznu od ove. Morant je u razgovoru s bivšim NBA igračem Jalenom Roseom za ESPN objasnio svoje postupke, ne samo ovaj posljednji nego i ostale incidente u kojima je sudjelovao u proteklih godinu dana.

Pogrešne metode nošenja sa stresom

“Samo sam pokušavao biti slobodan, to mi je bio svojevrsni bijeg od stresa, ali pogrešan. To je razlog zašto sam donosio loše, ali one ne opisuju mene kao osobu, potpuno sam drukčiji od one osobe kakva se prikazuje u medijima.

Mislio sam da se ispuhujem od stresa, ali nisam. Zbog toga sam radio stvari koje nisam smio. To nisam ja, ne odobravam ikakvo nasilje, ali preuzimam punu odgovornost za svoje postupke. Znam kakvu su sliku o meni prikazali ovi incidenti, ali u budućnosti ću se truditi da pokažem tko je uistinu Ja”, rekao je Morant, koji je posljednjih nekoliko dana proveo u Floridi na savjetovanju. 

Nije poznato o kakvom se savjetovanju radi, ali odmah nakon incidenta u Coloradu Morant je istaknuo u priopćenju da mora pronaći druge metode nošenja sa stresom.

Krajem siječnja nakon utakmice s Indianom sudjelovao je u incidentu u kojem se sukobio s članovima osoblja Pacersa, a potom ušao u automobil iz kojeg je netko navodno usmjerio crveni laser prema njihovu autobusu. Oni su prijavili incident jer su se bojali da je laser dio pištolja i da im je život bio ugrožen.

O ostalim incidentima kaže da je štitio obitelj

U proteklih godinu dana Morant se našao i u drugim neprimjerenim izvankošarkaškim situacijama, pa je tako prijetio zaštitaru u trgovačkom centru koji se zakačio s njegovom majkom, te na odbojkaškoj utakmici na kojoj se suprotstavio srednjoškolcu koji je vrijeđao njegovu sestru.

“Dobio sam poziv i otišao provjeriti je li s mamom sve u redu, ona me rodila. Kad sam se uvjerio da je sve u redu, otišao sam. Isto je bilo s mojom malom sestrom, dobio sam poziv i brinuo se za njenu sigurnost i ponovno otišao kad sam se uvjerio da je sigurna.

Shvaćam da je bilo dovoljno da se Ja pojavi i da svi stvore sliku kakvu žele. Sad razumijem da je problem što se stavljam u takve situacije. Na savjetovanju sam naučio kako se otvoriti, da je u redu izraziti osjećaje.

Razgovarao sam s terapeutom, bio na reikiju, učio kako disati prilikom tjeskobe, razne stvari koje bi mi trebale pomoći da izbacim negativnu energiju iz sebe. 

Prije nisam razumio kakav je ulog, sad shvaćam. Sad znam što mogu izgubiti i jedva čekam da se vratim na parket. Zaslužio sam kaznu zbog svojih pogrešaka, a kad se vratim, bit ću spreman za borbu za naslov prvaka”, rekao je Morant.

U svojoj četvrtoj NBA sezoni Morant bilježi prosjeke od 27.1 poena, 6.0 skokova i 8.2 asistencije, a njegovi Memphis Grizzliesi dugo su držali drugo mjesto na Zapadu dok ih tijekom njegove suspenzije nisu prestigli senzacionalni Sacramento Kingsi. Do sada je u karijeri proglašen rookiejem godine 2020., igračem koji je najviše napredovao 2022., dvaput je igrao na All-Star utakmici, a prošle sezone uvršten je u drugu najbolju momčad lige.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.