RAZIGRAVAČ Memphis Grizzliesa Ja Morant dobio je suspenziju od osam utakmica i u tom periodu neće primati plaću. Odluka je to čelništva NBA lige nakon što je Morant na društvenim mrežama 4. ožujka objavio video na kojem pokazuje pištolj u jednom noćnom klubu u Denveru. Na snimci nije bio trijezan. Liga je na službenoj stranici objavila kaznu tek danas, a Morant je već odradio većinu svojih utakmica kazne pa bi se na parket mogao vratiti već u ponedjeljak, kad Memphis ima utakmicu protiv Dallasa.

“Morantovo ponašanje je bilo neodgovorno, bezobzirno i potencijalno vrlo opasno. Ima velik utjecaj na brojne mlade ljude koji ga prate i vide u njemu uzor. Izrazio je iskreno žaljenje zbog svojih postupaka i rekao mi da je puno naučio iz tog incidenta te da razumije svoju odgovornost i obaveze prema klubu i NBA zajednici”, objasnio je predsjednik NBA lige Adam Silver.

Memphis do kraja sezone ima još 14 utakmica, a trenutno je na trećem mjestu Zapadne konferencije. Morant je ove sezone bio najbolji igrač mlade momčadi, koja je ujedno zbog ponašanja svojih igrača postala najomraženija u ligi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.