NAKON pobjede Gruzije nad Turskom 88:83 nastao je skandal, a Turci su zaprijetili napuštanjem Eurobasketa. U posljednjim trenucima susreta viđen je i konflikt koji je 20-ak sekundi prije kraja utakmice nagovijestio kaos.

Sve je započelo skoro fizičkim obračunom između Furkana Korkmaza i Dude Sanadzea, u kojem je turski reprezentativac nakon prekršaja žestoko krenuo na suparnika. Navodno je bilo prijetnji o nastavku tog konflikta nakon utakmice. A u njenoj završnici turski izbornik Ergin Ataman morao je biti smirivan nakon što je nezadovoljan krenuo na suce.

Turci bijesni i prijete odlaskom s EP-a

Turski izbornik sve je potvrdio, a oglasio se i potpredsjednik Turskog košarkaškog saveza Omar Onan, koji je zaprijetio: “Ako se ne prikaže snimka sigurnosnih kamera, napustit ćemo ovaj turnir!” Atamanov pomoćnik Hakan Demir tvrdi da je nakon utakmice došlo do sukoba između Korkmaza i trojice gruzijskih reprezentativaca.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ TU SITUACIJU, A OVDJE ZA SUKOB IGRAČA

Predstavnici KS Turske najavili su mogućnost povlačenja s EP-a ako ne dobiju snimke sigurnosnih kamera na kojima se vidi kako trojica igrača Gruzije napadaju Korkmaza.

“Ne razmišljamo o odlasku s turnira, ali ne možemo ovako nastaviti. Kako ćemo ovako igrati? Razgovarali smo s ostalim reprezentacijama i svi se žale. Razgovarao sam sa stručnim stožerom Crne Gore, a onda i s izbornikom Španjolske Sergijem Scariolom… Povući ćemo se ako ne budemo imali osiguranje. Policija ne smije ulaziti u svlačionicu i napadati igrače i članove stručnog stožera”, rekao je izbornik Turske Ataman.

FIBA istražuje skandal

“Korkmaz je otišao u svlačionicu s jednim članom stručnog stožera. Trojica gruzijskih košarkaša, Tornike Šengelija, Goga Bitadze i Duda Sanadze, napali su Korkmaza u svlačionici. To je skandal. Policija je napala naše igrače i našeg potpredsjednika kad su nakon kraja krenuli prema svlačionici”, dodao je Ataman i rekao da turska vlada prati što se događa u Tbilisiju.

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) pokrenula je istragu o utakmici između Turske i Gruzije, ali je odbila komentirati događaje u Tbilisiju dok se “ne utvrde sve činjenice”.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.