Hrvatske rukometašice osvojile su srebrnu medalju na Mediteranskim igrama koje ove srijede završavaju u alžirskom Oranu. U finalnom su susretu Španjolke bile bolje od Hrvatske s 29-25 (17-13).

U hrvatskoj reprezentaciji najbolja je bila Katarina Pavlović koja je postigla devet pogodaka. Četiri je dodala Stela Posavec, a po dva Tena Japundža, Tena Petika, Lana Jarak, Josipa Bebek i Ana Malec.

‘Odlučila je fizička sprema’

“Utakmica finala sa španjolskom je počela je loše po nas. Primili smo ta tri, četiri gola i bili smo prisiljeni zvati time-out nakon kojeg se dosta toga promijenilo. Odigrali smo jednu hrabru utakmicu, jednu jako dobru utakmicu u kojoj su u konačnici odlučili detalji vezani u prvom redu uz fizičku pripremu. Ne treba zaboraviti da Španjolske ima 18 dana priprema za MI, a mi samo pet dana. To je presudilo”, konstatirao je izbornik Nenad Šoštarić te s ponosom nastavio.

“Ja sam iznimno ponosan na ove cure i na to što su podnijele zadnjih dvadeset dana od priprema do Alžira. Nismo s njima imali nikakvih problema, ponašale su se kako se trebaju ponašati igračice koje zastupaju Hrvatsku i postigle ono što je malo tko očekivao od njih. Došli smo do finala i u finalu se definitivno nismo osramotili. Igrali smo jako dobru utakmicu”, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neka nova mlada Hrvatska

Pomlađena reprezentacija Hrvatske je prebacila očekivanja javnosti, a u utakmici protiv Srbije u polufinalu odigrala jednu od boljih utakmica posljednjih godina te pokazala da se ako bude pameti i volje u strukturama, za hrvatski ženski rukomet ne trebamo bojati.

“Mi smo na ovom turniru pokazali da Hrvatska ima budućnost, da hrvatska ima srce. Ove su igračice pokazale želju za dokazivanje i da imaju potencijal da u budućnosti budu dio onoga što se zove hrvatska reprezentacija”, zaključio je izbornik Šoštarić.

Upravo se čita

Upravo se čita

Source: rtl.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.