Mnogi mladi rukometaši današnjice odrastali su uživajući u igri hrvatskog umjetnika Ivana Balića. Dio njih je početkom ovog tjedna imao priliku upoznati svog idola i učiti od njega.

Naime, Balić je postao jedan od ambasadora u sklopu EHF-ovog programa Respect Your Talent te je u najbolji hrvatski rukometaš u povijesti posjetio najveće mlade nade europskog rukometa na U18 Europskom prvenstvu u Crnoj Gori kako bi održao inspirativno predavanje mladićima koji su budućnost ovog sporta.

Prema pisanju EHF-a, Balić je ponajboljim juniorima Europe održao inspirativno predavanje te im dao savjete iz prve ruke kako uspješno razviti vlastiti talent do krajnjih granica. Zanimljivo je spomenuti kako Balić svoje predavanje nije samo usmjerio na rukomet kao sport već se bavio i stvarima izvan terena koji utječu na razvoj mladih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, program Respect Your Talent promiče holistički razvoj karijera talentiranih igrača odnosno ne usmjerava se samo na njihov sportski već i na karakterni razvoj.

“Mi, ambasadori smo tu da pomognemo mladim igračima najbolje što možemo. Moj profesionalni savjet talentiranim juniorima je da moraju davati svoj maksimum u svakom trenutku kako bi postali bolji igrači. Naposljetku, samo o njima ovisi koliko će daleko doći. Oni moraju odlučiti koliko će daleko ići”, kazao je Balić za EHF-ov portal.

Upravo se čita

Upravo se čita

Sva lica rukometnog MozartaOd prgavog klinca do rukometne ikone: Kako je Ivano Balić postao sportska legenda

Fotogalerija

Dugogodišnji lider Kauboja je jedan od šest ambasadora koji drže predavanja ovog ljeta na europskim prvenstvima mladih. Uz Balića tu su još Luka Zvizej, Rastko Stojković, Stefan Lovgren, Carlos Prieto i Victor Tomas.

U videu pogledajte kako je izgledalo Balićevo druženje s mladim rukometašima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Source: rtl.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.