VEĆ PRVI nastup od prve minute za Tottenham pokazao je zašto je Antonio Conte inzistirao na dovođenju Ivana Perišića. Hrvatski reprezentativac za 75 minuta utakmice protiv Rome protekle subote činio je sve ono što Tottenhamovi bekovi prošle sezone često nisu uspijevali, piše The Athletic.

U priči pod naslovom “Tottenhamov Ivan Perišić je sve što Antonio Conte želi od beka” Athleticov novinar Charlie Eccleschare analizirao je igru Perišića na lijevoj i Matta Dohertyja na desnoj strani te došao do zaključka iz naslova. Obojica su impresionirala igrom u napadu, ali nekadašnji Hajdukov omladinac pokupio je većinu pohvala.

Što je Perišić napravio za 75 minuta?

Izdvojio je nekoliko Perišićevih poteza, počevši sa sprintom poprijeko cijelog terena u 25. minuti, kada se ubacio na desnu stranu kako bi preusmjerio ubačaj iz šesnaesterca na Sona, čiji je udarac završio iznad gola.

Kako je utakmica odmicala, Perišić je imao sve veći utjecaj na nju, piše The Athletic pa je u 34. minuti ljevicom raspalio iz daljine, prije nego što će drugi takav pokušaj fijuknuti nekoliko centimetara od stative.

Nadalje se spominje koliko je Perišić naporno radio i kako se kretao da pošalje centaršut za Ruija Patricija, sličan onom koji je rezultirao Richarlisonovim golom u prijateljskoj protiv Rangersa prethodnog vikenda, a zatim i dribling kojim je natjerao Paula Dybalu na prekršaj.

U drugom poluvremenu Perišić je pametnim utrčavanjem ispravio Dohertyjev propust i pucao desnom nogom pa iako je šut blokiran, opet je pokazao da se jednako dobro snalazi s obje noge. Do izlaska iz igre u 75. minuti Perišić se istaknuo jednim zaleđem, ali i jednim pravovremenim utrčavanjem pri kojem ga je u posljednji trenutak zaustavio Smalling.

The Athletic piše da je nakon takve predstave Perišić potvrdio svoje mjesto u početnih 11 na prvoj utakmici nove sezone Premier lige u subotu protiv Southamptona. Napominje kako Perišić na poziciji beka igra kao pravi krilni igrač, što je većinom karijere i bio, te na toj poziciji donosi intenzitet na kakvom Conte inzistira.

Conte: To još nije Perišić kojeg poznajem

“On je važan igrač jer je vrlo dobar, kreće se prema naprijed, dobar je jedan-na-jedan i može koristiti obje noge”, rekao je Conte o igraču s kojim je 2021. osvojio naslov talijanskog prvaka u Interu. Ali svjestan je da Perišić još nije u najboljoj formi jer se krajem prošle sezone ozlijedio pa kasni u kondicijskoj pripremi.

“I on i Doherty još moraju raditi da kondicijski dođu do vrhunca jer se muče nakon dugačkih ozljeda. Perišić mora nastaviti raditi jer u ovom trenutku to još nije Perišić kojeg poznajem. Ali to je normalno i sretan sam što je skratio vrijeme oporavka”, rekao je Conte.

Zbog toga Perišić vjerojatno neće igrati svih 90 minuta u prvoj službenoj utakmici sezone, ali i ovako poluspreman već je pokazao da će biti točno ono što Conte želi od svog beka, zaključuje The Athletic.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.