IHF Super Globe će biti prvo izdanje natjecanja na kojem će startati 12 momčadi, a u samim počecima na turniru se nalazilo između pet i deset klubova pa će ovih dvanaest odabranih ispisati povijest. Natjecanje bi se trebalo održati u Dammamu u Saudijskoj Arabiji, između 18. i 23. listopada. Primarna svrha je bila okupiti najbolje klupske momčadi svijeta sa svih kontinenata, stvarajući Svjetsko klupsko prvenstvo.

Razni krajevi svijeta

Sudjelovat će momčadi iz Azije, Afrike, Europe, Sjeverne Amerike i Kariba, Južne i Srednje Amerike i Oceanije te će biti podijeljeni u četiri skupine po tri momčadi, a pobjednik svake skupine ide u polufinale. Europa će imati najviše predstavnika, čak njih četiri među kojima će biti pobjednici Lige prvaka i Europske lige – Barcelona i Benfica, ali i aktualni prvaci Magdeburg te viceprvaci europske premije Kielce.

Ostatak društva za povijest

Tu je još osam sastava koji će sudjelovati na turniru: Al Ahly, Al Kuwait, Sydney University, Club Ministros, Handebol Taubaté, Espérance de Tunis, Mudhar i Khaleej. Barcelona ima najviše nastupa na Super Globeu, čak njih sedam, a pet puta je došla do titule.

Prvog izdanje natjecanja se održalo u Beču 1997. godine kada je španjolska Caja Cantabria osigurala trofej, a budući da je Barcelona najuspješnija ekipa u ovom natjecanju smatra se ponovnim favoritom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Source: rtl.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.