NEKADAŠNJI hrvatski prvoligaš NK Međimurje iz najvišeg ranga natjecanja ispao je 2010. godine. Klub poznat po crveno-crnom prugastom dresu za koji su u HNL-u zapaženu ulogu nekoć igrali i strani igrači danas se natječe u trećem rangu natjecanju, a posljednju utakmicu protiv NK Opatije izgubio je rezultatom 5:0 na vlastitom terenu.

Ishod nije iznenađujuć ako u obzir uzmemo da Međimurje nastupalo s igračima iz omladinskog pogona, a razlog tome je što je predsjednik kluba Augustin Jesenović, inače vlasnik Auto Centra Jesenović i nekadašnji sponzor Dinama, odlučio suspendirati trinaestoricu seniorskih igrača jer su zahtijevali isplatu zaostalih plaća. 

Suspendirani su sljedeći prvotimci Međimurja: Oliver Kalac, Jan Marcijuš, Ivan Kegelj, Jozef Kuqi, Ivan Đaković, Kristijan Popović, Marko Harači, Bruno Petrčić, Danijel Kraljević, Fran Cerovčec, Joao Carlos, Mauro Benko i Mihael Zorica. Pored suspenzije, klub im je ukinuo i smještaj. 

“Igrači imaju plaću od 2.000 do 5.000 kuna, gladni su”

Ovo se dogodilo samo dan nakon što je putem Facebook stranice Hrvatska udruga Nogometni sindikat objavljeno otvoreno pismo prve ekipe Međimurja koja plaće nije dobila od srpnja, koje ovdje prenosimo u cijelosti: 

“Poštovani,

Sukladno svim okolnostima koje se dešavaju u NK Međimurje Čakovec, vezane isključivo za seniorsku momčad, jer kao što znate škola nogometa je u potpunosti odvojena od seniorske momčadi, dužni smo se javno očitovati. Od početka nogometne sezone 2022./2023., organizacija, djelovanje i vođenje kluba nalaze se u ekstremno neodrživom stanju.

U tom kontekstu, nužno je odvojiti vođenje kluba od infrastrukture kluba. Kako je NK Međimurje definiran kao udruga, isti pripada svim građanima grada Čakovca i Međimurske županije. Sukladno navedenom želimo se zahvaliti svakom građaninu grada Čakovca ponaosob, a posebno gradu Čakovcu na odličnim uvjetima koje su nam osigurali za treniranje i igranje utakmica, jer grad održava i brine o infrastrukturi koju mi kao klub koristimo .

Iz navedenog razloga dužni smo izvjestiti javnost o vođenju kluba koji je potpuno neodrživ.

Naime, aktualna uprava kluba na čelu s predsjednikom g. Augustinom Jesenovićem potpuno se suprotno i neodgovorno ponaša prema klubu i igračima, neizvršavajući minimalne obveze koje su preuzeli kao uprava odnosno predsjednik kluba.

Od početka nogometne sezone 2022./2023. uprava kluba a posebno predsjednik kluba g. Augustin Jesenović nisu osigurali elementarne uvjete da bi klub mogao funkcionirati, što je njihova obveza. Smatramo da ih nitko nije prisilio da prihvate funkcije u klubu.

Kako od početka sezone klub nema kompletiran stručni stožer, igrački kadar, sportsku opremu, liječničku službu, baš ništa što čini minimalno organiziran jedan nogometni klub, posebno je tragično što se NK Međimurje natječe u drugoj nogometnoj ligi dakle u profesionalnom kontekstu i kao takvi naše utakmice odigravamo po cijeloj Hrvatskoj.

Tragično je gdje god da se pojavimo da nemamo osnovni identitet, logo kluba na sportskoj opremi, pa nas protivničke ekipe ni ne doživljavaju kao momčad, kao što nas ni ne povezuju s našim gradom i regijom koju predstavljamo.

Osim neodrživog stanja koje smo naveli, igrači ne primaju naknadu za smještaj i hranu te su na taj način gladni. Na to sve primanja igrača su između 2.000 kn i 5.000 kn mjesečno. Kako dio igrača nije primio ugovorene naknade još iz srpnja, neki iz kolovoza, gdje te dosta simbolične naknade kasne sad već dva i više mjeseci, poslali smo otvoreno pismo upravi kluba na čelu s predsjednikom g. Augustinom Jesenovićem gdje smo ukazali na neodrživo stanje i upozorili ukoliko se isto ne popravi i ne riješi do 15.11.2022 godine da ćemo sve svoje radne obveze izvršavati, ali da nećemo igrati utakmicu protiv NK Opatije koja je na rasporedu u petak 18.11.2022. godine u 13.30 h.

Sukladno navedenom, 16.11.2022. u 17 sati održan je sastanak sa upravom kluba, na čelu s predsjednikom Augustinom Jesenovićem i predstavnicima igrača, kapetanom i dva dokapetana.

Tijekom sastanka, sa nekoliko rečenica predsjednik je naglasio da novca u klubu nema , da ih on ne može naći i da mu se fućka za klub i igrače .

Poslije takvog nastupa, a kako predsjednik rijetko dolazi na utakmice NK Međimurja, velika većina igrača nije imala priliku upoznati ga i ne vidimo nikakav uvjet da s takvim predsjednikom ovaj klub može funkcionirati niti može imati budućnost.

Apeliramo na gradsku vlast, na sve građane i sve one koji smatraju da NK Međimurje predstavlja sve građane grada Čakovca i naše županije da podrže inicijativu uređenja odnosa u NK Međimurje, gdje naglašavamo i još jednom se zahvaljujemo svakom stanovniku grada Čakovca i aktualnoj gradskoj upravi na odličnoj infrastrukturi i svim preduvjetima da možemo normalno trenirati i igrati utakmice jer gotovi svi naši sportski suparnici kad gostuju kod nas u Čakovcu sa velikim respektom i poštovanjem govore o našim infrastrukturnim uvjetima. Iz navedenih razloga ako grad ispunjava na visokoj razini sve pretpostavke za funkcioniranje kluba, neprihvatljivo je da jedna osoba ovako klub tretira, uništava i čini štetu svim građanima, kako grada tako i županije.

S poštovanjem,

Seniorska momčad NK Međimurje”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.