Hrvatska muška reprezentacija u rukometu na pijesku borit će se za zlato protiv reprezentacije Katra na Svjetskim igrama u američkom gradu Birminghamu u saveznoj državi Alabami.

U sinoćnjem polufinalnom dvoboju hrvatski rukometaši su svladali reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država sa 2-1 (32-18, 22-26, 9-6), a pobjednik je odlučen u raspucavanju, u kojem su svi hrvatski izvođači bili precizni, dok je Dominik Marković u drugoj seriji obranio udarac Donlina.

“Prvi set smo otvorili odlično, obrana je bila na nivou, Dominik Marković je to popratio obranama, a napad je isto odradio svoj dio. Drugi set nismo počeli dobro, gubili smo 0-6, a iako smo se uspjeli vratiti, na kraju je ipak došlo do raspucavanja. Jedna obrana vratara i pogodak Dumenčića bio je dovoljan za prolazak u finale”, izjavio je reprezentativac Nikola Finek.

U drugom polufinalnom dvoboju Katar je iznenadio Brazil sa 2-1 (18-21, 22-10, 8-6).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Već smo ih pobijedili na ovom turniru, nadam se da ćemo i u finalu. Atmosfera u ekipi je odlična i nadam se da ćemo zaokružiti ovu sezonu s trećim zlatom u nizu”, dodao je Finek.

Hrvatska i Katar su bili zajedno u skupini u prvom dijelu natjecanja, a u tom su dvoboju hrvatski rukometaši slavili sa 2-0 (29-20, 22-18).

Upravo se čita

Upravo se čita

Source: rtl.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.