Ispod radara šire javnosti prošla je činjenica da su od 1. srpnja na snazi četiri nova rukometna pravila koja bi ovaj sport mogla zauvijek promijeniti. Naime, IHF je u ožujku donio odluku koja je testirana u nekoliko članica Međunarodne rukometne federacije, a prije par mjeseci su ušli u primjenu te su se po njima već igrala neka međunarodna natjecanja mlađih uzrasta.

Pravila se odnose na izvođenje centra, broj dodavanja prilikom pasivnog napada je smanjen, štiti se vratara i ono najvažnije, lopta će biti drugačijih proporcija.

Već smo na našem portalu pisali što o tome misle sudci i izbornik Hrvoje Horvat, a pisali smo o tome i koliko će ova pravila utjecati na taktičku pripremu igra.

Sada smo upitali igrače što misle o novim pravilima. Naime po ovim pravilima igrat će se Svjetsko prvenstvo za nekoliko mjeseci, a igrači o pravilima, uglavnom, ne znaju ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam upoznat s novim pravilima, mi imamo stare lopte s kojima treniramo, a nitko ništa nije govorio o novima, mislim da to neće doći do nas” , rekao nam je Vlado Matanović, povremeni reprezentativac i desno krilo PPD Zagreba.

“Iskreno nisam upoznat s temom. Mislim da je sve samo stvar navike. Već do sada sam imao prilike igrati s malo većim i malo manjim loptama. Promjer lopte varira do proizvođača. Nekako mi je logično da će najteže biti golmanima jer je manju loptu teže braniti”, rekao nam je Halil Jaganjac.

Upravo se čita

Upravo se čita

Source: rtl.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.