Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u drugom krugu pretkvalifikacija za EuroBasket 2025. godine igrat će u skupini E, a suparnici će joj biti Poljska, Švicarska i Austrija, odlučeno je na ždrijebu u Muenchenu u četvrtak.

Nakon neuspjeha u kvalfiiacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u kojima je Hrvatska ispala već u prvom krugu zauzevši posljednje mjesto u konkurenciji Slovenije, Finske i Švedske, izabranike Damira Mulaomerovića čeka duži i teži put kako bi izborili čak i sljedeći EuroBasket.

U drugom krugu pretkvalifikacija će se igrati dvokružnim sustavom, dvije utakmice na rasporedu su u kolovozu, zatim dvije u studenome ove godine te još dvije u veljači 2023. Pobjednici skupina će izboriti pravo nastupa u kvalifikacijama za EuroBasket do će se ostale tri reprezentacije iz skupina zajedno s momčadima eliminiranima u prvom krugu pretkvalifikacija morati u treći krug pretkvalifikacija, koji će ujedno biti i posljednja prilika za plasman u kvalifikacije.

EuroBasket 2025. godine održat će se u Latviji, Finskoj i Cipru.

Ovogodišnji EuroBasket igrat će se od 1. do 18. rujna u Njemačkoj, Italiji, Češkoj i Gruziji, a Hrvatska će u prvom krugu igrati u Milanu protiv Italije, Grčke, Ukrajine, Estonije i Velike Britanije.

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.