Hrvatska muška reprezentacija je u grčkom Heraklionu postala prvak svijeta u rukometu na pijesku pobjedom 2-0 (24:22, 22:18) u setovima u tijesnoj utakmici protiv Danske. Bila je to treća utakmica u samo dva dana. Nakon što su jučer ujutro savladali Norvešku u četvrtfinalu, poslijepodne su bili bolji i od domaćina Grka s 2-1 u setovima.

Prvi set protiv Danaca je bio izuzetno tijesan jer se do samoga kraja igralo gol za gol no u završnici prvog seta Hrvatska uspijeva doći do prednosti koja se pokazala presudnom. U drugom setu je ipak bilo nešto lakše. Vratar hrvatske reprezentacije je obranio nekoliko važnih udaraca skandinavskih šutera, a naši napadači su bili sigurni te je naposljetku na stranu Hrvatske otišao i drugi set kao i ukupna pobjeda.

Uz svjetsko zlato, hrvatska se može pohvaliti kako ima i najboljeg igrača na svijetu u rukometu na pijesku. Lucian Bura izabran je za najbolje desno krilo i najboljeg strijelca turnira. Tako je jedini ponio dvije individualne nagrade. Za RTL.hr komentirao je put od priprema do naslova svjetskih prvaka.

“Osvojili smo turnir bez ijednog poraza. Znali smo što nas čeka, znali smo na koga možemo doći u finalu i za to smo se pripremali cijelo vrijeme. Izgubili smo samo dva seta, sve nam se poklopilo i osvojili smo turnir”, komentirao je Bura za RTL.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto:

Image

Bura je bio sjajan na ovom prvenstvu. Iz igre je imao gotovo 81 posto realizacije, dok gotovo nitko drugi na prvenstvu nije šutirao više od 80 posto. Kaže kako su njegove igre produkt dogovora ekipe.

“Moje igre su bile dobre zbog ekipe. Odlučili smo igrati da ja budem realizator i da se menu uvijek gura lopta. Na temelju toga smo složili i obranu i napad. Moja igra je više ovisila o ekipi nego o meni”

Upravo se čita

Upravo se čita

Image

Foto:

Image

Buri je ovo drugi naslov svjetskog prvaka. Prvi je osvojio 2016 godine u Budimpešti, no tada nije bio u prvom planu. Sada se nakon nekoliko godina iskustva prometnuo u jednog od najboljih igrača na svijetu. Ne misli ovdje stati, a to nam ulijeva nadu da ćemo vidjeti još ovakvih fenomenalnih predstava.

“Osvojiti svjetsko zlato i dvije individualne nagrade je nešto neopisivo. Osjećaj je fenomenalan, jedva čekam novo natjecanje da se osvoji nova medalja i da se ovo ponovno doživi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Source: rtl.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.