Nadolazeća sezona rukometne Lige prvaka igrat će se, izgleda, bez dvostrukog europskog prvaka Vardara. Ovaj makedonski klub sankcioniran je od strane krovne europske rukometne organizacije, EHF-a, zbog neisplaćenih plaća prema igračima iz 2017. godine.

Vardar je prošlu sezonu igrao samo pod garancijom da će nadoknaditi dugove, ali izgleda da do toga nije došlo. Vardar ima automatsko mjesto u Ligi prvaka s obzirom na to da se nalaze na šestom mjestu europske ranking liste. Međutim, s isključenjem Vardara moguće je da će to mjesto pripasti nekom drugom.

Prilika za hrvatske klubove

Tu prvenstveno gledamo na hrvatske klubove, odnosno na prvaka PPD Zagreb. Hrvatska je sedma na EHF-ovoj ljestvici i tako bi PPD bio prvi na redu čekanja za automatski ulaz u Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačna odluka EHF-a u vezi sudbine Vardara bit će donesena 24. lipnja, kada je Izvršni odbor. Ždrijeb bi trebao biti 1. srpnja, a podsjetimo da je Zagreb prije dvadeset godina bio u sličnoj situaciji kao i Vardar – klub je bio izbačen iz europski natjecanj zbog dugovanja.

Source: rtl.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.