TOMISLAV MRKONJIĆ je novi igrač PEC Zwollea. Hrvatski ofenzivac rođen u Splitu kao slobodan igrač potpisao je dvogodišnji ugovor s nizozemskim drugoligašem, uz opciju produljenja na još jednu. Prošle sezone 28-godišnji Mrkonjić igrao je za Radomlje, Hajdukovu filijalu iz Slovenije.

“Pratili smo ga i ostavio je dobar dojam. Super je što je Tomislav ofenzivni veznjak koji može igrati u špici. U dobroj je formi s obzirom na to da je prošle sezone redovno nastupao”, rekao je tehnički direktor PEC-a Marcel Boudesteyn. Mrkonjić je također dao izjavu nakon predstavljanja.

“Sretan sam zbog dolaska u PEC Zwolle, novu zemlju i novu ligu. Imam dobar osjećaj zbog velike želje trenera i direktora da me dovedu. Dobar sam na lopti i imam kvalitetnu lijevu nogu. Svojim iskustvom mogu doprinijeti mladoj ekipi. Veselim se novoj sezoni”, poručio je Mrkonjić.

Zmijavački Messi čiji je penal objavio The Guardian

Mrkonjića zovu Zmijavački Messi. Igrao je u Hajduku, Dinamu, Splitu, Imotskom, Rudešu, Croatiji iz Zmijavaca te Radomlju, što je bio njegov prvi odlazak u stranu ligu. Javnost ga pamti po lukavom pogotku iz penala protiv Cibalije i biciklističkoj utrci za djecu oboljelu od raka, a njegova karijera je vrlo zanimljiva.

Poznat je po velikom broju transfera, pri čemu se ističe 2016. godina, kada je u veljači iz Splita otišao u Imotski pa se u lipnju vratio u Split, da bi već u kolovozu dogovorio povratak u Croatiju Zmijavce. U listopadu 2020. za djecu oboljelu od rata biciklirao je od Frankfurta do Imotskog, sakupivši novčana sredstva i poslavši pozitivnu poruku javnosti.

Snimku njegovog penala iz 2020. godine prenio je britanski The Guardian. Mrkonjić je loptu postavio na bijelu točku i zatim dugo namještao štucne. Kada je sudac dao znak za izvođenje, fintirao je zalet i iz mjesta plasirao loptu u gol, što je iznenadilo golmana Karla Slukića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.