Hrvatski rukometaši su u susretu drugog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine u Hasseltu svladali Belgiju s rezultatom 30-27. Bila je to teško izborena pobjeda uz puno drame i neugodnih trenutaka iz kojih su naši reprezentativci ipak na kraju izašli kao pobjednici.

.css-1s15kn4{position:relative;width:100%;padding-bottom:66.66666666666666%;border-radius:0;}.css-1s15kn4 .ampImage img{object-fit:cover;}@-webkit-keyframes animation-1tlv7fo{0%{-webkit-background-position:top right;background-position:top right;}100%{-webkit-background-position:top left;background-position:top left;}}@keyframes animation-1tlv7fo{0%{-webkit-background-position:top right;background-position:top right;}100%{-webkit-background-position:top left;background-position:top left;}}.css-p95k1a{display:-webkit-inline-box;display:-webkit-inline-flex;display:-ms-inline-flexbox;display:inline-flex;-webkit-align-items:center;-webkit-box-align:center;-ms-flex-align:center;align-items:center;-webkit-box-pack:center;-ms-flex-pack:center;-webkit-justify-content:center;justify-content:center;background-color:#E3000B;color:#FFFFFF;width:1.875rem;height:1.875rem;font-size:1.875rem;}@media screen and (min-width: 0){.css-p95k1a{width:1.875rem;height:1.875rem;font-size:1.875rem;}}@media screen and (min-width: 22.5em){.css-p95k1a{width:1.875rem;height:1.875rem;font-size:1.875rem;}}@media screen and (min-width: 48em){.css-p95k1a{width:3rem;height:3rem;font-size:3rem;}}@media screen and (min-width: 64em){.css-p95k1a{width:3rem;height:3rem;font-size:3rem;}}@media screen and (min-width: 80em){.css-p95k1a{width:3rem;height:3rem;font-size:3rem;}}.css-p95k1a svg path{fill:currentColor;}KVALIFIKACIJE ZA EPHrvatska slavila protiv Belgije nakon drame: Obrana je plivala, ali čudesni Kuzmanović je spasio Kauboje
.css-c2o5x9{position:relative;width:100%;padding-bottom:100%;border-radius:0;}.css-c2o5x9 .ampImage img{object-fit:cover;}@-webkit-keyframes animation-1tlv7fo{0%{-webkit-background-position:top right;background-position:top right;}100%{-webkit-background-position:top left;background-position:top left;}}@keyframes animation-1tlv7fo{0%{-webkit-background-position:top right;background-position:top right;}100%{-webkit-background-position:top left;background-position:top left;}}ImageKVALIFIKACIJE ZA EPHrvatska slavila protiv Belgije nakon drame: Obrana je plivala, ali čudesni Kuzmanović je spasio Kauboje

Rezultat je dobar, ali igra nije bila najbolja pogotovo u obrani gdje Hrvatska nije imala odgovor na igru Belgije s igračem više u polju. Upravo je taj detalj naglašavao izbornik Horvat uoči okršaja, no izgleda da im je baš to stvaralo i najviše problema.

Bodovi su najbitniji.

“Samo smo izabrali teži put. Dobro smo počeli, poveli s četiri razlike da bi nas onda poremetio taj njihov sedmi igrač. Najbitnija su dva boda, a ostalome ćemo morati popričati. Ostaje dosta otvorenih stvari za analizu pred Svjetsko prvenstveno”, izjavio je izbornik Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dominik Kuzmanović je spašavao Kauboje i odigrao najbolju utakmicu za reprezentaciju.

“Prilično teška i stresna utakmica. Belgija je solidna momčad, pokazala je da zna igrati. Stvarala nam je najviše problema svojom igrom sedam-na-šest”, kazao je Kuzmanović.

Upravo se čita

ImageBome, sami komadiPogledajte koje su sve ljepotice na listi bivših djevojaka zgodnog Serkana

Upravo se čita

Tin Lučin je sa šest pogodaka uz Luku Cindrića i ivana Martinovića bio najefikasniji igrač u redovima Hrvatske.

“Znali smo da će biti teška utakmica, ali ne i da će Belgija biti u igri praktički do samoga kraja. Dosta igača nije naučeno na ovako rani termin, ustvari se ne stigne niti ručati kako treba. Ispunili smo cilj, a igrom u nekim segmentima možemo biti dosta zadovoljni, a u nekima manje”, rekao je Lučin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je na vrhu skupine s četiri boda, slijedi Nizozemska s dva, dok su Belgija i Grčka bez bodova. U ovoj skupini još će od 17 sati igrati Grčka i Nizozemska. Plasman na EP izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine te četiri od osam najboljih trećeplasiranih. Kvalifikacije za EP nastavit će se u ožujku sljedeće godine kada će Hrvatska igrati protiv Nizozemske.

Source: rtl.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.