HRVATSKA košarkaška reprezentacija došla je do prve pobjede na Eurobasketu. U drugom kolu skupine C s 86:65 bila je bolja od Velike Britanije. Na konferenciji za medije nakon utakmice bio je Mario Hezonja, koji je ostvario učinak od 13 koševa i 10 skokova.

“U reprezentaciji je jako dobra atmosfera, svi smo tu jedni za druge. Bez obzira na poraz od Grka u utakmici u kojoj smo ostavili jako dobar dojam, to nam je bio zalog za današnju utakmicu u kojoj smo u drugom poluvremenu odigrali baš izvrsno i zadovoljan sam načinom na koji je momčad djelovala kao cjelina”, započeo je Hezonja pa odgovorio na pitanje o Jaleenu Smithu:

“Koliko god mi mislimo da to nije kako treba, mislim da je odlična odluka dovođenje Smitha. Znam ga još iz Njemačke i sada igra i Euroligu, radi se o ozbiljnom igraču. Pomaže nam. Ali tu su i ostali, Dariju je teško igrati nakon tako teške ozljede i godine dana, a danas je odigrao odličnu utakmicu, Bojan igra odlično cijelo vrijeme, a za Krunu ne trebam ni govoriti. Svi za jednog, jedan za sve.”

Nezadovoljan je suđenjem

Hezonja nije bio zadovoljan sudačkim kriterijem, a na kraju prvog poluvremena bio je u dugoj raspravi s jednim od sudaca. “Strašno nešto, ja bih volio ići na te njihove sastanke ovo ljeto. Ne znam smijem li uopće o tome govoriti da me ne kazne, iako me nije strah toga. Ali kaže mi na poluvremenu sudac: ‘Oprosti, nisam bio u dobroj poziciji'”, rekao je Hezonja pa dodao:

“Ne znam kako se ja mogu spremati dva, tri sata za utakmicu da dođem, da poginem na terenu, a onda se oni ne spreme za utakmicu. Moraju i oni raditi skauting. Ispričao mi se sudac na kraju, ali ne treba ulaziti u polemike oko toga. Upadnemo u nervozu i oduzima nam od naše igre, pa ispadaju lopte. Volio bih vidjeti kakav im je mentalitet, kako razgovaraju i kriterij mi nije jasan. Ali sada nemamo vremena za priču o tome i o ljudima koji nisu bitni za našu priču ovdje.”

Najavio utakmicu s Estonijom

Idući protivnik Hrvatske je Estonija. “Estonci su brza i agresivna momčad, imaju Venea iz Baskonije. Nemamo mi luksuz da se opuštamo protiv nekoga i da idemo s pola snage. Mi se moramo maksimalno pripremiti za svakoga i poginuti na terenu jedan za drugoga. I odigrati dobru utakmicu, kao danas, ali i jučer jer doista mislim da smo dobro odigrali unatoč porazu”, izjavio je Hezonja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.