SUPARNIK Hrvatske u skupini Svjetskog prvenstva, Maroko, susrest će se s dvije jake južnoameričke momčadi u prijateljskim utakmicama u rujnu u sklopu priprema za Mundijal u Kataru. Marokanci će igrati dvije prijateljske utakmice u Španjolskoj, protiv Čilea u Barceloni 23. rujna i Paragvaja u Sevilli 27. rujna, objavio je Marokanski nogometni savez.

Maroko je dobio slobodne termine nakon što je njihov rujanski protivnik Zimbabve izbačen iz kvalifikacija za Afrički kup nacija zbog zabrane FIFA-e. Između 19. i 27. rujna bit će posljednja prilika da se nacionalne momčadi okupe do tjedan dana prije početka Svjetskog prvenstva u Dohi 21. studenoga.

Hrvatska i Maroko su u skupini s Belgijom i Kanadom na SP-u.

Svi drugi afrički predstavnici Svjetskog prvenstva – Kamerun, Gana, Senegal i Tunis – moraju u to vrijeme igrati kvalifikacije za Afrički kup nacija sa slabim protivnicima. Senegal igra protiv Mozambika, koji se nalazi na 118. mjestu najnovije FIFA-ine ljestvice, Kamerun se susreće s Namibijom (117.), Tunis se susreće sa susjedima Libijom (120.), a Gana protiv Angole (122. mjesto).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.