MISLAV KAROGLAN (40) vodit će Hajduk do kraja aktualne polusezone. Vijest je u razgovoru za Index službeno potvrdio sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius. Karoglan je splitski klub preuzeo nakon odlaska Valdasa Dambrauskasa, kojem je bio pomoćnik. U debiju je pobijedio Rijeku na Poljudu 2:0, a u prošlom kolu je vodio Hajduk u remiju s Istrom 1961 (2:2).

Nikoličius potvrdio Karoglana

“Imam puno povjerenja u njega. Četiri godine je u klubu, a mojom odlukom je priključen stožeru Jensa Gustafsona kao jedan od najperspektivnijih mladih trenera u našem sustavu. Nakon Igora Tudora Hajduk nije izbacio nijednog. U ovom trenutku Karoglan je najbolji čovjek za nas.

Ima veliko poštovanje svlačionice, poznaje karakter igrača i može im biti lider. On ostaje naš trener do Svjetskog prvenstva. Vjerujemo, a onda, kada ćemo imati dva i pol mjeseca pauze, vidjet ćemo u kojem smjeru dalje želimo ići. Vidjet ćemo koja je situacija na tržištu, kakvo će biti Svjetsko prvenstvo. Želim istaknuti da nismo Valdasu dali otkaz u trenutku kada nemamo rješenje, vjerujemo Karoglanu.”

Tko je Mislav Karoglan?

Mislav Karoglan još uvijek je relativno nepoznato ime široj nogometnoj javnosti, barem onoj izvan Dalmacije. Ovaj Imoćanin rođen je 1982. godine u Splitu, a seniorsku karijeru započeo je nedaleko od zavičaja, u Posušju. U HNL-u je u sezoni 2003./2004. nosio dres Kamen Ingrada, a šest godina kasnije i dres Rijeke. 

Pored ta dva hrvatska prvoligaša, igrao je i u slovačkoj Žilini, izraelskom Hapoel Nazarethu, Širokom Brijegu i Zrinjskom te dalekom Singapuru. Trenersku karijeru započeo je 2016. godine na klupi Croatije iz Zmijavaca, u kojoj je istovremeno okončao igračku karijeru, a s tim klubom je 2018. osvojio Treću HNL Jug iako je u trenutku njegovog preuzimanja bio bliže selidbi u četvrti rang.

Croatia je na temelju njegovih rezultata kasnije stekla status stabilnog drugoligaša, a Karoglan je preselio u Zadar. U Hajduk je stigao 2019. godine, kada se pridružio omladinskoj školi na poziv njenog tadašnjeg voditelja Krešimira Gojuna. Prije uloge pomoćnika Valdasa Dambrauskasa istu funkciju je obnašao u stožeru Jensa Gustafssona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.