NIKO KOVAČ je iz momčadi izbacio napadača Maxa Krusea (34), najboljeg strijelca Wolfsburga iz drugog dijela prošle sezone. “Zahtijevamo potpunu identifikaciju igrača i kluba i maksimalnu koncentraciju igrača na Wolfsburg. S Maxom nismo osjećali da to imamo. Zato nije bio s nama i zato ga neće biti s nama ni u budućnosti. Kod Maxa nismo vidjeli impuls kojim bi mogao pomoći momčadi i zato više nije njen dio”, rekao je Kovač.

Njegovu odluku podržao je Felix Magath, iskusni njemački trener. “Trener ima problem ako u momčadi ima igrača koji ima vlastite ideje i koji vjeruje da je toliko dobar da mora raditi samo što smatra ispravnim”, rekao je Magath za Sport1. Magath je sličan problem, rekao je, imao s Brazilcem Diegom, kojeg je vodio također u Wolfsburgu.

“Doveden je ranije, morao sam se pobrinuti za njega. Napuštao je sastanke i praktički se udaljio od momčadi. Stvarao je probleme. Svaki klub ima ljude koji će navijati za takve igrače”, ispričao je 69-godišnji stručnjak, koji je s Bayernom dvaput osvojio Bundesligu, a s Wolfsburgom jednom.

“Kovač je donio dobru odluku”

“Igrač, koji ne želi raditi s trenerom, to će reći suigračima. Svi to gledaju. Niko Kovač bi izgubio kontrolu da ga nije izbacio iz momčadi. Gledajući igru Wolfsburga, Kovač je donio dobru odluku. Klub u takvom slučaju mora podržati trenera”, smatra Magath.

Kruse, bivši njemački reprezentativac koji je početkom godine stigao u Wolfsburg, odgovorio je Kovaču putem Instagrama: “Započeo sam dvije utakmice ove sezone, tako da je ovo iznenađenje, ne samo za mene, već za sve. U siječnju sam došao u Wolfsburg kako bih pomogao i mislim da sam to učinio u drugom dijelu prošle sezone.

Svatko tko me poznaje zna da uvijek dajem sve od sebe za klub za koji igram. Ne samo ovdje, nego svugdje gdje sam bio u zadnjih 12 godina. Ja ću sam odlučiti kada je došao kraj mojem igranju u Bundesligi. Nitko to neće odlučiti umjesto mene.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.