Svjetsko prvenstvo u rukometu 2023. godine se održava u Poljskoj i Švedskoj, a početkom ovog mjeseca je održan ždrijeb no tada je u grupi ostalo dosta nepoznanica, jer smo dobili u skupini prvaka i brončanog s Afričkog prvenstva. Kako je Afričko prvenstvo tek završeno, Hrvatska je tek saznala svoje protivnike.

Nalazi se u skupini G u kojoj će igrati protiv Egipta, Maroka i SAD-a. Egipat nam je dobro poznat jer smo igrali protiv njih na Svjetskom prvenstvu 2017. godine, dok s Marokom i SAD-om još nismo igrali. Egipat i Maroko su izborili plasman na ovo natjecanje time što je su Egipćani u finalu afričke kontinentalne smotre  slavili protiv Zelenortskih Otoka, dok je Maroko u utakmici za broncu bio bolji od Tunisa.

Kauboji u ulozi favorita

Kako bi prošla u drugi krug Hrvatska mora izboriti jedno od prva tri mjesta u grupi, potom će se križati s još tri reprezentacije u drugom krugu. Te tri države će doći iz skupine H, u kojoj se nalaze Danska, Belgija, Bahrein i Tunis. Iz te novoformirane skupine drugog kruga dvije najbolje će se plasirati u četvrtfinale, a onda se do kraja turnira igra na ispadanje.

Izbornik Hrvoje Horvat ima još vremena za odlučiti koga će voditi sa sobom, nadamo se da će na raspolaganju imati i kapetana Domagoja Duvnjaka koji je prošlo veliko natjecanje propustio zbog ozljede i jako je nedostajao našoj reprezentaciji.

Sve skupine:

SKUPINA A :Španjolska, Crna Gora, Čile, Iran

Upravo se čita

Upravo se čita

SKUPINA B: Francuska, Poljska, Saudijska Arabija, Slovenija

SKUPINA C: Švedska, Brazil, Zelenoortski Otoci, Urugvaj

SKUPINA D: Island, Portugal, Mađarska, Koreja

SKUPINA E: Njemačka, Katar, Srbija, Alžir

SKUPINA F: Norveška, Makedonija, Argentina, Nizozemska

SKUPINA G: Egipat, Hrvatska, Maroko, SAD

SKUPINA H: Danska, Belgija, Bahrein, Tunis

Source: rtl.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.