KOŠARKAŠKI savez Bosne i Hercegovine objavio je dramatičan apel kojim je pozvao potencijalne sponzore da financijski pomognu njegovo djelovanje. U protivnom su pod upitnikom nastupi košarkaških selekcija BiH na predstojećim svjetskim i europskim prvenstvima.

Muška seniorska reprezentacija BiH izborila je nastup na ovogodišnjem Eurobasketu, muške i ženske juniorske i kadetske reprezentacije igraju na europskim prvenstvima, a ženska seniorska selekcija trebala bi putovati na Svjetsko prvenstvo u Australiji. Priopćenje Košarkaškog saveza BiH prenosimo u cijelosti.

“Kucali smo na mnoga vrata, ali uglavnom nailazili na negativne odgovore”

“Košarkaški savez BiH osigurao je dio sredstava za pripreme naših nacionalnih ekipa, uz pomoć sponzora i jednog dijela institucija, kojima smo itekako zahvalni na tome. Međutim, s obzirom na ogromne troškove koje iziskuju nastupi na EP-u i SP-u, financijsku konstrukciju jednostavno ne uspijevamo zatvoriti.

Kucali smo na mnoga vrata, tražili podršku, ali uglavnom nailazili na negativne odgovore, često i ignoriranje. To se naročito odnosi na državne, entitetske i lokalne vlasti. Kao da se ne radi o reprezentacijama naše zemlje, jer kako drugačije objasniti činjenicu da novca iz državnog ili federalnog budžeta ima, naprimjer, više za pojedine klubove i udruženja nego za nacionalne selekcije?”

Pogotovo za košarkaške, koje su toliko puta obradovale naš narod i koje to namjeravaju činiti i u predstojećim mjesecima – ako uopće budu u mogućnosti otići na kontinentalna i svjetska natjecanja.”

“Izlaz trenutno ne postoji”

“Situacija je, da budemo potpuno otvoreni i direktni, upravo takva da su predstojeći nastupi na EP-u i SP-u naših reprezentacija pod velikim upitnikom. Izlaz trenutno ne postoji, stoga nije daleko trenutak kada ćemo biti primorani otkazati učešća na spomenutim natjecanjima. Sve je već pokušano, nijedna dodatna opcija nije ostala na stolu.

Stoga upućujemo apel potencijalnim sponzorima, a naročito državnim, entitetskim i općinskim institucijama da nam pomognu. Ovo su naše reprezentacije. Naši mladići, naše djevojke. S ponosom žele predstavljati Bosnu i Hercegovinu, gledati zastavu domovine tamo gdje joj je mjesto, među barjacima europskih i svjetskih košarkaških velesila.

“Ne trebaju nam čestitke kad se sve završi, jer možda nam ovog puta nećete ni imati što čestitati. Trebaju nam konkretna djela i jasna podrška. Ne okrećite glavu.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.