U DRAMATIČNOJ utakmici u Švedskoj, aktualni prvak Europe Slovenija, predvođena Lukom Dončićem i Goranom Dragićem je pobijedila domaćina Švedsku 84:81 u zadnjem kolu prvog kruga kvalifikacija za SP 2023. 

Ovom pobjedom Slovenija je ostavila nadu Hrvatskoj da se može ugurati u drugi krug Hrvatskoj koja večeras mora u Rijeci pobijediti Finsku. Da je Švedska pobijedila, Hrvatska bi ispala i utakmica protiv Finske bila bi revijalnog karaktera. Ovako ostaje šansa da se Bogdanović i društvo mogu plasirati dalje jer u slučaju pobjede imat će isto bodova kao i Švedska, ali bolji međusobni omjer. 

Premda je Slovenija na ulasku u zadnju četvrtinu imala značajnu prednost, Šveđani se nisu predavali i pomalo su grickali vodstvo gostiju. U zadnjih 60 sekundi se ušlo s 82:81 za Sloveniju, no domaćin ipak nije uspio napraviti senzaciju. Švedska je imala napad za pobjedu.

Nakon velike pogreške Luke Dončića, koji je bacio loptu u ”bunar”, Pelle Larsson je šest sekundi prije kraja imao otvoreni šut z atricu. Srećom po Hrvatsku, promašio je. Najbolji kod Slovenije je bio Luka Dončić s 31 poenom, a Goran Dragić je dodao 13. Za Šveđane je najviše ubacio Hakanson (24), dok je Birgander dodao 21. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.