AUSTRIJSKI izbornik Ralf Rangnick objavio je popis 24 nogometaša za utakmice Lige nacija protiv Francuske i Hrvatske, a potom je priopćeno i koji su igrači dobili pretpoziv. Među 15 igrača koji će čekati eventualni naknadni poziv našao se i Dinamov Robert Ljubičić (23).

Ljubičić je Hrvat rođen u Beču te je u Austriji i proveo cijeli život, sve do dolaska u Dinamo uoči ove sezone. Iako ga je Dinamo doveo da pojača vezni red, Ante Čačić mu je namijenio poziciju lijevog beka, na kojoj je pokupio simpatije navijača. Brojni hvalospjevi stigli su nakon što je odigrao sjajnu partiju protiv Chelseaja.

Rangnick mu je pretpozivom pokazao da je to uočio, no Ljubičić još nema nastup za seniorsku selekciju Austrije te bi se u teoriji još uvijek mogao odlučiti za Hrvatsku. Ljubičić je 2019. godine dvaput zaigrao za hrvatsku U-20 reprezentaciju, a nakon toga je jednom zaigrao za austrijsku U-21 selekciju. Njegov dvije godine stariji brat Dejan već je triput zaigrao za Austriju te je pozvan i ovaj put.

Ljubičić za Index: Ako me bilo koja od moje dvije domovine zatreba, dat ću joj svoje srce

Prije svega četiri dana Ljubičić je u intervjuu za Index progovorio i o reprezentativnom pitanju.

“Nisam ništa čuo ni od jednih ni od drugih, ali o tome ni ne želim razmišljati niti želim da se o tome piše. Ako dođe prilika za bilo koju od tih reprezentacija, ja sam tu, ali o tom potom. Meni je Austrija puno dala. Rođen sam tamo, odrastao sam tamo, ali i Hrvatska je moja domovina jer od tamo vučem korijene”, rekao je i dodao:

“Mi smo kao djeca uvijek navijali i za Austriju i za Hrvatsku i obje te zemlje su moje domovine. Ne mogu reći da mi je jedna od tih zemalja draža, a ako me bilo koja jednog dana zatreba, ja ću joj dati svoje srce.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.