PROSLAVLJENI srpski košarkaš Dejan Bodiroga službeno je postao novi predsjednik Eurolige, zamijenivši Jordija Bartomeua koji je na toj poziciji proveo sve 22 godine od osnutka natjecanja. Bodiroga će preuzeti i titulu izvršnog direktora najjačeg europskog klupskog košarkaškog natjecanja.

“Bodiroga u svoju novu ulogu donosi duboko znanje i iskustvo, a fokusirat će se na povećanje kvalitete natjecanja za klubove, igrače, navijače, partnere i sve dioničare Euroleague Basketball”, stoji u priopćenju Eurolige.

“Ulazimo u novu eru Eurolige”, rekao je Bodiroga. “U proteklih 20 godina vidjeli smo kako se najjače europsko košarkaško natjecanje učvrstilo kao sila u globalnom sportu. Želim zahvaliti Jordiju Bartomeuu i njegovoj ekipi na njihovoj viziji i napornom radu te se veselim nastavku jačanja i širenja utjecaja Eurolige i Eurokupa”, rekao je Bodiroga.

Triput europski prvak i s klubom i reprezentacijom

Bodiroga ima 49 godina, a smatra ga se jednim od najvećih europskih košarkaša u povijesti. Na klupskoj razini Euroligu je osvojio triput u njena prva četiri izdanja, među brojnim drugim momčadskim i individualnim trofejima. S reprezentacijom SR Jugoslavije osvojio je sedam medalja na velikim natjecanjima, među kojima tri europska i dva svjetska zlata te olimpijsko srebro.

Nakon igračke karijere četiri je godine bio dopredsjednik Srpskog košarkaškog saveza, a zatim je radio kao predsjednik Natjecateljske komisije FIBA-e Europe. Vrlo se rijetko pojavljivao u medijima, ali je prije nekoliko mjeseci intervju života dao baš za Index.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.