IAKO je bila prvi favorit turnira, Srbija je ispala s Eurobasketa. U osmini finala Italija je napravila iznenađenje i pobijedila je velikog favorita s 94:86. Italija je tako u samo godinu dana dva puta šokirala Srbiju. Najprije ju je lani u Beogradu izbacila s Igara u Tokiju, a sad ju je poslala kući već nakon prve stepenice nokaut-faze.

Arhitekt posljednjeg slavlja je trener Gianmarco Pozzecco. On je reprezentaciju preuzeo kao vrući krumpir početkom lipnja, ali je u kratkom roku polovio sve konce i već sada odveo Italiju dalje nego što joj se to predviđalo prije početka Eurobasketa. U razgovoru za srpske medije opisao je kako je izgledalo slavlje nakon velike pobjede.

“Dao sam igračima svoju karticu i rekao da se provesele. To sam već i prije radio, ali sam im slučajno dao krivi pin. Sada me je opet Marco Spissu zvao i rekao: ‘Je*ote, opet si nam dao pogrešan pin.’ Moja žena me nije zvala tako da nisu mnogo potrošili.”

Objasnio je i kakav status ima košarka u Italiji: “Kod nas svi vole nogomet, ali mi želimo pokazati našoj zemlji da nas moraju pratiti jer će se time zabaviti. U Srbiji je drugačije, košarkaši su kao bogovi, u Italiji sam ja klaun”, rekao je u razgovoru za Telegraf.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.