NAKON što je Hajduk saznao da će mu prva prepreka na putu prema skupinama Konferencijske lige biti portugalska Vitoria Guimaraes ili mađarska Puškaš Akademia, ždrijeb je za Hajduk Digital TV komentirao i trener prve ekipe Vladas Dambrauskas, kojem će treće pretkolo biti prvi europski nastup sa splitskim klubom: 

“Još uvijek ne možemo posve konkretno govoriti pošto ne znamo protiv koga igramo, izgledi su za prolaz tim momčadima otprilike podjednaki. Naravno, lakše nam je sada kada trebamo analizirati samo dva potencijalna protivnika za koje se moramo pripremiti. Brzo će i njihov prvi međusobni susret. Analizirat ćemo i njega.

Napravit ćemo sve što je moguće da se što bolje pripremimo, poslat ćemo skaute da pogledaju oba susreta uživo u Mađarsku i Portugal, napravit ćemo „domaći rad”. U međuvremenu ćemo se pripremati za Varaždin, jer to nam je prvi sljedeći protivnik, tako nećemo izgubiti fokus.”

“Ne zaboravimo Lovrencsicsa”

Spomenuo je i igrače kojima su eventualni protivnici dobro poznati: “Imamo igrača koji su u karijerama igrali u Portugalu, a Toni je stigao kod nas baš iz Vitorije. Imat će nekih savjeta, ali nemojmo zaboraviti ni Lovrencsicsa, on zna mnogo o mađarskoj ligi. Ovo će biti drugačija utakmica od one protiv Kišvarde. Većinu informacija ćemo prikupiti iz dvije utakmice Vitorije i Puškaš Akademije.”

Hajduku slijedi pauza od dva tjedna do iduće natjecateljske utakmice s Varaždinom, pošto je Jadranski derbi odgođen: “Još je to sve predaleko. Moramo se fokusirati na unaprjeđenje svoje igre, a imamo vremena za to. Planiramo odigrati par prijateljskih susreta.

Ako odigramo dva prijateljska susreta i prvenstveni u Varaždinu mislim da do ovih ogleda možemo uhvatiti natjecateljski ritam utakmica, igrači će imati pravi broj utakmica u nogama… Uvijek smatram da je prednost kada prvi susret igraš u gostima, ali ždrijeb je takav kakav jest i trebamo misliti o tome kako da na Poljudu ostvarimo dobar rezultat za uzvrat.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.