Engleski nogometni savez (FA) optužio je tijekom petka Cristiana Ronalda, nogometaša Manchester Uniteda, za kršenje ponašanja u incidentu s navijačem Evertona koji se dogodio tijekom travnja.

Tada je, naime, Cristiano Ronaldo, ljut nakon poraza svoje momčadi kod Evertona 0-1, otrgnuo mobilni uređaj iz ruke jednog od domaćih navijača, u ovom slučaju autističnog dječaka, prema prenošenju The Suna, čitanog britanskog tabloida, te ga bacio u beton.

Snimka tog incidenta kasnije se pojavila na društvenim mrežama, a portugalski nogometaš se ispričao zbog tog događaja.

“Želim se ispričati za ovaj ispad te pozvati navijača da gleda utakmicu na Old Traffordu u znak dobrog sportskog ponašanja. Ispričavam se jer moramo poštovati jedni druge, a mi nogometaši moramo biti pravi primjer svima drugima“, poručio je Portugalac, dok je njegov klub, Manchester United, najavio kako će biti potpora svom igraču u odgovoru na optužbe.

Inače, u priopćenju Engleskog nogometnog saveza stoji kako je tom prilikom ponašanje Cristiana Ronalda bilo “nasilno i neprihvatljivo“.

Pravilo stavka E3 pravilnika Engleskog nogometnog saveza navodi kako će “sudionik – nogometaš u svakom trenutku djelovati u najboljem interesu igre, nogometa”. Dodaje se da se neće ponašati “na bilo koji način koji je neprikladan ili dovodi igru ​​na loš glas”. Oni također ne bi trebali koristiti “bilo koje, ili kombinaciju, nasilnog ponašanja, ozbiljnog prekršaja, prijetećih, uvredljivih, nepristojnih ili uvredljivih riječi ili ponašanja”.

O incidentu se tada oglasila Jacobova mama, Sarah Kelly, ispričavši kako ju je Ronaldo nazvao telefonom da joj se ispriča osobno. Rekla je da htjela vidjeti pravdu na djelu u ovom slučaju “jer je nije bilo”. A njezin sin Jacob rekao je za The Mirror:

“Ugledao sam se na njega, ali on tog dana nije bio primjer.”

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.