DOK SE čekaju nove vijesti o budućnosti Cibone, hrvatskog košarkaškog prvaka napuštaju gotovo svi koji su tu titulu donijeli, a novi u nizu je 21-godišnji centar Danko Branković, koji je potpisao za minhenski Bayern. Njemački klub objavio je informaciju na svojim društvenim mrežama.

Branković je prošle sezone postizao 9.9 poena i 5.0 skokova u ABA ligi, a razmišljao je i o izlasku na NBA draft, ali je odlučio pričekati još godinu dana. Kao i ostali, s Cibonom je raskinuo zbog neisplaćenih plaća, a Bayern ga je doveo kao dugoročni projekt i predstavio ga kao investiciju za budućnost.

“Vrlo sam zahvalan što mi je tako velik europski klub ukazao povjerenje i nadam se da ga u godinama koje dolaze neću iznevjeriti”, rekao je Branković na predstavljanju i dodao da smatra kako je vrlo pokretljiv i brz za svoju visinu, ali da mora fizički ojačati.

Pratili ga godinu dana

“Pažljivo smo pratili Dankov put posljednjih godinu dana. Nudi nevjerojatnu kombinaciju visine, pokretljivosti i vještina. Vrlo je inteligentan mladić i već ima iskustva. Uzbuđeni smo zbog prilike da razvijamo njegov talent”, rekao je o 216 cm visokom Zagrepčaninu sportski direktor Daniele Baiesi.

Za Bayern su prošle sezone igrala još dva bivša igrača Cibone – nekadašnji mladi reprezentativac Leon Radošević i slovenski razigravač Žan Mark Šiško.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.