KK CIBONA natjecat će se u sezoni 2022./2023. nakon što joj je ovo ljeto prijetilo gašenje zbog velikih financijskih problema. U Dvorani Dražen Petrović održan je i prvi trening uoči nadolazeće sezone, a novi trener Josip Sesar trenutno na raspolaganju ima osam igrača. 

Ti igrači su: Krešimir Radovčić, Ivan Majcunić, Sven Smajlagić, Krešimir Ljubičić, Lovro Mazalin, Borna Kapusta, Ivan Perasović i Blaž Mesiček.

Matasić: Ovo je sezona oporavka

“Sretni smo da danas možemo i službeno objaviti da će Cibona ući u 2022./2023. sezonu HT Premijer lige te ABA lige. Iza nas je radno ljeto u kojem nam je glavni cilj bio spasiti klub od stečaja. Naslijedili smo klub u velikim dugovima, pred nama je i dalje težak put, ali situacija je dobila sretan epilog, konkretnu kratkoročnu i dugoročnu strategiju, i nadam se da ćemo sljedeće godine razgovarati o jednoj novoj, snažnoj Ciboni”, izjavio je direktor kluba Ivan Matasić pa dodao:

“Ovo je sezona oporavka, restrukturiranja i stabilizacije kluba, radimo na rješavanju kompleksnih financijskih pitanja, na odnosima s dionicima i vraćamo Cibonu na pravi put. Hvala svim vjerovnicima koji su prepoznali ozbiljnost i dugoročne planove ove Uprave te nas podržali i omogućili da danas odradimo prvi trening. Pred nama je izazovna sezona, ali uvjeren sam da smo pronašli naš put i da imamo jake saveznike.”

Rozić: Pregovaramo s igračima

“Trenutno smo u pregovorima s igračima kako bismo oformili cijelu momčad. Osjećaji oko i unutar momčadi čine mi se vrlo pozitivnima. Počeli smo raditi dobro i s velikim entuzijazmom, grupa je sastavljena od kvalitetnih mladih igrača s velikom željom za radom”, izjavio je sportski direktor Cibone Marin Rozić i zaključio:

“Angažirali smo trenera koji može razviti našu igru i donijeti dodatnu vrijednost klubu. U fokusu su nam mlade kategorije u koje planiramo i dalje ulagati i razvijati mlade talente, to je zasigurno dugoročna strategija ove Uprave.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.