BOSTON CELTICSI na cijelu su sezonu suspendirali trenera Imea Udoku zbog ljubavne afere s članicom osoblja, čime je prekršio klupski pravilnik. Udoka je u svojoj prvoj sezoni u ulozi glavnog trenera u NBA ligi odveo Celticse sve do finala, ali u drugoj neće smjeti voditi momčad. Odluka o suspenziji isključivo je klupska, NBA liga s njom nije imala nikakve veze. 

Očito se radi o kodeksu koji brani ljubavne veze na radnom mjestu, a ne lekciji iz morala i etike. Udoka nije oženjen, ali je u dugogodišnjoj vezi s glumicom Nijom Long, s kojom je zaručen i ima dijete. Ona je sama ranije govorila kako se vjerojatno nikad neće vjenčati. 

Ni Udokin nasljednik nije bez mrlje

Dokaz da Celticsima nije važno jesu li njihovi zaposlenici bez mrlje je i činjenica da su za trajanja Udokine suspenzije u privremenog glavnog trenera promovirali njegovog dosadašnjeg pomoćnika Joea Mazzullu, koji je protiv sebe svojedobno imao ozbiljnijih optužbi od nevjere djevojci.

Mazzulla je još kao maloljetnik priveden zbog vožnje u pijanom stanju, a 2009., dok je bio na koledžu, optužen je za nasilno ponašanje prema tadašnjoj djevojci, koju je navodno uhvatio za vrat, objavili su pojedini američki mediji nakon njegovog promaknuća.

Tko je uopće Joe Mazzulla?

Mazzulla je vrlo mlad trener, tek su mu 34 godine, a igračku karijeru završio je nakon što je 2011. diplomirao na sveučilištu West Virginia. Već sljedeće sezone postao je pomoćni trener na sveučilištu Glenville State, a isti je posao radio na Fairmont Stateu. Celticsi su ga 2016. angažirali da bude pomoćni trener u njihovoj razvojnoj momčadi, a godinu poslije vratio se na Fairmont State, prvi put kao glavni trener.

U Celticse se pak vratio 2019. kao pomoćni trener Bradu Stevensu, a kad je Udoka lani preuzeo momčad, Mazzulla je bio jedini pomoćnik kojeg je zadržao u stožeru. Ovog ljeta vodio je momčad Celticsa u Ljetnoj ligi, a nakon toga ga je Utah intervjuirala kao mogućeg novog glavnog trenera, ali posao je dobio njegov kolega Will Hardy, koji je prošle sezone također bio asistent u Bostonu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.