DINAMO je na Maksimiru osvojio Superkup nakon što je pobijedio Hajduk na penale 4:1. Nakon 90 minuta nije bilo golova, ali je hrvatski prvak bio puno koncentriraniji kod penala, a za Hajduk su promašili Mlakar i Vuković.

Dinamo je odigrao dobru utakmicu, osobito u drugom poluvremenu kad je Hajduk od katastrofe spasio Lovre Kalinić koji je u nekoliko navrata briljantnim intervencijama spasio svoju momčad i dovukao je do penala kod kojih ipak nije mogao dodatno pomoći Hajduku.

Kako vam se činio Hajduk?

Hvala bogu da je Hajduk ambiciozan, da ima kvalitetu i da je dobar. To je motivirajuće za nas, potiče nas na dodatni rad i to mi je drago.

Brine li vas loša realizacija?

Dosta smo promašili, ali moramo pohvaliti Kalinića koji je branio sjajno. No, važno je da smo ulazili u šanse, da smo ih stvarali i, ponavljam, tek smo zakoračili u natjecateljske utakmice. Bit ćemo još tečniji i učinkovitiji. Danas je bilo dosta pogrešaka od igrača od kojih se to ne očekuje, ali to je tako na početku sezone.

Kako ste zadovoljni nastupom Ljubičića?

Ljubičić je po vokaciji osmica, vezni igrač. Motoričan je, razumije igru, htjeli smo vidjeti kako može biti na ovoj poziciji i zadovoljan sam. Zna rasteretiti igru i može se na njega računati. Ali, kažem, imamo na toj poziciji dva igrača i kad oni dođu na zadovoljavajući nivo, Ljubičić će konkurirati za veznu liniju.

Kako ste zadovoljni s kadrom? Hoće li biti još odlazaka ili dolazaka?

Imamo dosta kvalitete, ali i trenutačno preveliki broj igrača. Prijelazni rok je do 31. kolovoza, ali vidjet ćemo. Idemo k tome da se svedemo na 22, 23 igrača s par mladih igrača. Teško je staviti u momčad i Oršića i Drmića i Petkovića. Zadovoljan sam kako su Drmić i Petković igrali. Prije ovoga su zajedno igrali tek dvadesetak minuta. Htio sam probati, nisam nezadovoljan, ali imamo dosta posla.

Kako ste zadovoljni igrom?

Utakmica je poslužila da isprobamo neke stvari koje će nam trebati nekad ove sezone. U prvom poluvremenu nismo dobro stajali u sredini, ali tek smo zakoračili u natjecateljski ritam i nismo još ni mi ni Hajduk na nivou na kojem trebamo biti.

Čestitam igračima na osvojenom trofeju. S obzirom na to da je ovo prva natjecateljska utakmica mislim da je bila dobra. Prvo poluvrijeme bilo je egal, a u drugom smo dominirali i samo zahvaljujući Lovri Kaliniću je došlo do penala kod kojih smo bili mirni. Sutra ćemo imati dan odmora, a onda pripreme za crnu mačku Lokomotivu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.