DINAMO je u derbiju 8. kola SuperSport HNL-a pobijedio Rijeku 3:1. Lider prvenstva sve je riješio u 28. i 30. minuti, kad je prvo Lauritsen nakon ubačaja iz kornera pogodio za 1:0, a potom Dario Špikić povisio na 2:0. Za oba gola asistirao je Mislav Oršić koji je u 60. minuti zabio krasan gol za 3:0, a poraz gostiju ublažio je Vlasenko u 84. minuti. Evo što je trener Dinama Ante Čačić rekao na press-konferenciji nakon utakmice.

“Čestitam svojim igračima na dobroj utakmici. Napravili smo puno šansi, veseli me ulazak u utakmicu u kojem smo se postavili autoritativno, lopta nam je išla brzo i nismo dali protivniku da napravi previše toga. Imali smo dobru energiju svih 90 minuta i stvarno mogu biti zadovoljan ovom dinamikom osvajanja bodova i ovakvom utakmicom uoči Europe”, rekao je Ante Čačić.

Koliko se osjeća ludnica oko Chelseaja, kako zaštititi igrače?

“Ne osjećamo veliki pritisak jer smo svoje napravili ulaskom u Ligu prvaka. Dolaze nam veliki klubovi, a naša obaveza je da u svim tim utakmicama budemo svoji i na tome ćemo inzistirati. Najvažnije je da držimo gard u domaćem prvenstvu jer nam je ono i otac i mati. To nas hrani, osvajanje prvenstva nas jedino vodi u Europu.”

Kako ste zadovoljni Josipom Šutalom?

“Dobro je igrao, dobro se osjećao i mislim da će biti spreman za Chelsea.”

Desetu utakmicu zaredom ste primili gol?

“Taj segment igre nije dobar i to možemo apostrofirati. Primili smo gol iz prekida i u Šibeniku i večeras. Tu moramo biti stvarno bolji jer loš, odnosno dobar prekid može biti prevaga u nekim utakmicama.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.