Slovenija je pobjedom otvorila svoj put na ovogodišnjem EuroBasketu. Branitelji naslova iz 2017. godine slavili su protiv Litve, koja se ispostavila kao žilav protivnik, rezultatom 92:85.

Slovenci su dobro ušli u susret i rano se odvojili na šest, sedam razlike, ali se Litva konstantno vraćala. U par su navrata stigli do izjednačenja pa čak i vodstva, ali su Slovenci do pobjede došli dobrom posljednjom četvrtinom.

Podsjetimo, njihovu skupinu lako možemo označiti skupinom smrti. Osim Slovenije i Litve, tu su Francuska, Njemačka, BiH i Mađarska. Bosna i Hercegovina je u prvom susretu ove skupine svladala Mađarsku, a Francuzi i Nijemci igraju kasnije danas.

Teška pobjeda

Slovence je očito uzdrmao propust organizatora, zbog kojeg su morali taksijem putovati od hotela do dvorane, pa nisu izgledali najbolje, ali im ni tvrda Litva nije dozvolila da se razmašu.

Do pobjede su ih vodili sjajni Mike Tobey, Goran Dragić i, naravno, Luka Dončić. Naturalizirani Slovenac ubacio je 24 poena i uhvatio osam skokova, dok je Dragić u 23 minute na terenu ubacio 19 poena. Dončić je imao slabu šutersku predstavu, gađao je 4/14 za svojih 14 poena, ali je tome dodao deset asistencija i šest skokova.

Prva dva imena Litve, Jonas Valanciunas i Domantas Sabonis su podbacili i kombinirano ubacili svega 19 poena, ali je zato sjajan bio iskusni Mindaugas Kuzminskas koji je ubacio 19 poena uz sjajan šut iz igre 8/12. Marius Grigonis je dodao 18 poena i četiri asistencije, ali to nije bilo dovoljno za iznenađenje.

Francuska i Njemačka se sastaju večeras u 20:30, a podsjetimo, Hrvatska svoj put na EuroBasketu otvara sutra, u Milanu, protiv Grčke i Giannisa Antetokounmpa.

Source: net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.