BOSTON CELTICSI u novoj će NBA sezoni na razne načine odavati počasti nedavno preminuloj legendi Billu Russellu, najtrofejnijem NBA igraču svih vremena koji je osvojio 11 šampionskih prstenova, a ovog je ljeta preminuo u 89. godini.

Celticsi su objavili fotografiju parketa u svom TD Gardenu, na kojem je unutar tradicionalno zeleno obojenog reketa svjetlijom nijansom zelene ispisan Russellov broj šest. Time su simbolično željeli naglasiti dominaciju legendarnog centra u području oko koša.

Još ranije Celticsi su objavili da će nekoliko domaćih utakmica biti posvećeno slavljenju Russellova života i karijere, a za novu sezonu predviđeno je i posebno izdanje dresova u čijem je dizajnu sudjelovao i sam Russell prije smrti.

Broj 6 na svim parketima i dresovima, pod krovovima dvorana…

Russell je svih 13 godina NBA karijere proveo u Celticsima, posljednje tri kao igrač trener, te osvojio nevjerojatnih 11 naslova prvaka, među kojima osam uzastopnih. Pet puta je proglašen MVP-jem, a 12 puta izabran na All-Star utakmicu. Budući da je igrao u eri s Wiltom Chamberlainom, nije imao puno individualnih priznanja u konkurenciji stroja za koševe i skokove, ali ga je redovito nadigravao u finalima.

Počast pokojnoj legendi neće odavati samo Celticsi. U idućoj sezoni broj 6 bit će diskretnije ukomponiran na parkete u svim dvoranama i na dresove svih igrača, a svi će klubovi umiroviti broj 6 i dignuti ga pod krov dvorane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.